RAJ NA ZEMLJI

HDZ: Hrvatska nikad tako ugledna u svijetu, Kosor bolja od Obame

"Zahvaljujući Kosor Hrvatska nije potonula", tvrdi Hebrang i prisnažuje: "Imamo manje nezaposlenih nego države EU i SAD". Glavni tajnik Bačić dodaje: "Nikad nas nisu toliko cijenili u svijetu"
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - SDP dezinformira javnost i optužuje Vladu za nestručnost kako bi skrenuli pažnju sa istraga koji se vode protiv njihovih dužnosnika - poručili su danas potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang i glavni tajnik stranke Branko Bačić odgovarajući na optužbe Slavka Linića i Željka Jovanovića na račun Vlade. Na prozivke iz SDP-a kako vladajući nisu prihvatili niti jedan njihov prijedlog koji bi pomogao izlasku Hrvatske iz krize, iz HDZ-a odgovaraju:

- Nismo ih prihvatili jer su to prijedlozi neznalica i nestručnjaka!

Hebrang, naime, tvrdi kako se ne može, kao što predlaže SDP, smanjiti doprinos za zdravstvo jer bi to značilo 4 milijarde kuna manje u zdravstvenom proračunu, kako bi porez na kapitalnu dobit dodatno destimulirao financijska tržišta koja su ionako u gubicima, dok prije smanjenja državne uprave za 5 posto treba osigurati 2 milijarde kuna za zbrinjavanje viška zaposlenih. Ponovno je vrh vladajuće stranke navodio podatke iz drugih europskih država kako bi dokazali da u Hrvatskoj situacija i nije tako loša.

- Nezaposlenost u Hrvatskoj je 9,4 posto, što je manje nego u EU gdje je 9,7 posto, a čak je i u SAD-u prešla 9 posto. To znači da naša Vlada nije ništa nesposobnija od vlada država EU i SAD-a - poručio je Hebrang. Na SDP-ove tvrdnje kako je nelikvidnost 30 milijardi kuna, HDZ-ovci objašnjavaju da je država podmirila sve svoje dugove te da Vlada nije kriva za dugove privatnih poduzeća.

Dužnosnici HDZ-a nizom su pohvala i hvalospjeva ocjenili prvu godinu premijerskog mandata Jadranke Kosor.

- Zahvaljujući gospodarskom programu premijerke Kosor, Hrvatska se održala na površini i nije potonula - naglasio je Hebrang, dok je Bačić ustvrdio kako zahvaljujući Jadranki Kosor “Hrvatska nikad nije imala veći međunarodni ugled, a značajno je bolje uređena i kao pravna država”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 05:28