LOKALNI IZBORI

HDZ i HSLS najavili predizbornu programsku suradnju u Petrinji

Programska suradnja temeljit će se, kako navode u priopćenju, na bjelovarskom modelu transparentnosti
Petrinja (arhiva)
 Marko Todorov/Cropix

Na predstojećim lokalnim izborima, programsku potporu listi i izbornom programu HDZ-a u Petrinji dat će petrinjski HSLS, objavljeno je u utorak u zajedničkom priopćenju dviju stranaka.

Programska suradnja temeljit će se, kako navode, na bjelovarskom modelu transparentnosti, programske suradnje i iskustvima u implementaciji projekata gradske uprave.

"HDZ Petrinje u svom izbornom programu kao jednu od ključnih točaka navodi 'transparentnost' javne, odnosno gradske uprave, te kao primjer transparentnosti vidi u gradu Bjelovaru kojemu je na čelu predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, zbog čega HSLS podržava program i kandidate HDZ-a u Petrinji.

Svjesni činjenice kako je gradska uprava u Petrinji na čelu s dosadašnjim gradonačelnikom jedna od najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave, dvije stranke će temeljem ove programske potpore nastaviti suradnju tako da će gradska uprava Bjelovara nakon lokalnih izbora pomoći novoj gradskoj upravi Petrinje u stvaranju i kreiranju transparentne gradske uprave, na način kako je to učinjeno u Bjelovaru, za što je grad Bjelovar primio brojna priznanja i nagrade", stoji u priopćenju.

Suradnjom dviju stranaka, kako se navodi, Petrinja može računati na svesrdnu pomoć u preoblikovanju i vizuri grada kao transparentne i učinkovite gradske uprave koja će biti servis i potpora građana u njihovim svakodnevnim potrebama i zahtjevima prema Gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:51