LOKALNI IZBORI

HDZ Ličko-senjske županije ponosan na rezultate: ‘Prvi krug je prošao u znaku velebne pobjede!‘

HDZ u Ličko-senjskoj županiji smatra i da je u drugom izbornom krugu neupitna pobjeda njihova kandidata za župana Ernesta Petryja
Ernest Petry hdz

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Ličko-senjske županije ponosna je na ostvarene rezultate na lokalnim izborima u prvom krugu i vjeruje da će izborni proces u drugom krugu biti okončan konačnom pobjedom HDZ-a.

Također, HDZ Ličko-senjske županije smatra da će, nakon podrobnije analize, izborni stožeri HDZ-a, zajedno s kandidatima za drugi krug, iznaći najbolja rješenja kako bi izborni proces bio okončan konačnom pobjedom HDZ-a.

Prvi krug u znaku velebne pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera

Kako je u ponedjeljak u priopćenju ocijenio ličko-senjski HDZ, "prvi krug lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji prošao je u znaku velebne pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera što iznova svjedoči o snazi i vjerodostojnosti stranke građene na ideološkim i državotvornim smjernicama i političkim određenjima prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana".

HDZ u Ličko-senjskoj županiji smatra i da je u drugom izbornom krugu neupitna pobjeda njihova kandidata za župana Ernesta Petryja, koji je u drugi krug ušao s aktualnim županom Darkom Milinovićem.

Istaknuto je da je HDZ-ov kandidat Jurica Tomljanović već u prvom izbornom krugu ostvario veliku pobjedu u gradu Senju, te da je Ivan Dabo Đono u gradu Novalji ušao u drugi krug, HDZ je u Novalji ostvario pobjedu i za Gradsko vijeće Grada Novalje, a u Gospiću Mario Stilinović ide u drugi krug izbora.

Također, načelnik Općine Perušić Ivan Turić - Bećar potvrdio je načelničko mjesto u prvom krugu kao i načelnici Općine Lovinac Ivica Miletić i Općine Udbina Josip Seuček. Koalicijski partner u Brinju Zlatko Fumić zabilježio je pak značajan izborni rezultat u prvom krugu i ponovno postao načelnik Općine Brinje, a u drugi krug ulazi i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver.

Istaknuto je i kako je na izborima za Županijsku skupštinu nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera Marijan Kustić ostvario uvjerljivu pobjedu s više od 1400 glasova više od Darka Milinovića.

"Aktualni župan Milinović i njegova stranka LiPO nisu osvojili ni jedno gradonačelničko i načelničko mjesto u Ličko-senjskoj županiji, a ne mogu niti sudjelovati i vlasti ni u jednom gradskom i općinskom vijeću, kao ni u Županijskoj skupštini", stoji u priopćenju HDZ-a Ličko-senjske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:57