ZORAN ĐOGAŠ

‘HDZ me potpuno neočekivano pozvao i pitao da budem kandidat za gradonačelnika Splita‘

‘HDZ je napravio veliki iskorak. Potpuno neočekivano je pozvao mene koji sam nestranačka osoba‘

Zoran Đogaš

 Joško Ponoš/Cropix

Nakon što je splitski HDZ potvrdio da će Zoran Đogaš biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, Đogaš se obratio medijima, piše N1.

Kako kaže, Split spava i u stanju je zimskog sna.

“Ovakve podjele i svađe su nešto što ne vodi nigdje. Ja sam imao neko iskustvo upravljanja i rukovođenja institucijama i u ovoj situaciji bih se teško snašao. Treba promijeniti paradigmu i treba promijeniti sve. HDZ je napravio veliki iskorak. Potpuno neočekivano je pozvao mene koji sam nestranačka osoba – nisam u stranci niti bio, niti sam sad, niti mislim biti u stranci. Pozvali su mene i pitali bi li ja bio u toj funkciji kandidata za gradonačelnika”, govori Đogaš.

Ističe da je nekoliko dana bilo ozbiljnih premišljanja.

“Gledajući čitavu situaciju i da ovaj grad treba probuditi, prihvatio sam to. Ono što HDZ-u zaista trebam zahvaliti je da sam dobio potporu cijele stranke, pa i od samog vrha, od premijera Plenkovića. Postoji čitav niz ljudi koji su dosad bili samozatajni koji mi se sad javljaju i svi bi se uključivali u tu priču. Ako će to biti pozitivna priča, ja ću sudjelovati u toj priči. Moram kazati da je ovo trenutak u kojem se treba napraviti kirurški rez da se promijene stvari”, rekao je.

Đogaš kaže da je svoj čitav život posvetio Splitu.

“Ja sam varoško dite, odrastao sam u centru grada. Split je neuništivo atraktivan grad. Mislim da je potpuno žalosno gledati trenutnu situaciju koja jest”, kazao je Đogaš, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:07