STIGAO ODGOVOR

HDZ: Možemo! plasira neprovjerene informacije, oglašavamo se sukladno pravilima DIP-a

Iz HDZ-a kažu da plasiraju oglase preko računa koji je verificiran za političko oglašavanje od strane Googlea

Andrej Plenković

 Vanesa Pandzic/Cropix

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) oglašava se preko autoriziranih računa i sukladno svim pravilima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), izvijestili su u srijedu iz HDZ-a demantirajući tvrdnje stranke Možemo koje su ocijenili kao neistinite i neprovjerene.

"Informacije koje je stranka Možemo plasirala u javnost i u kojima tvrde da Google oglase u predizbornoj kampanji za Hrvatsku demokratsku zajednicu oglašava komitet poljske stranke Pravo i pravda (PiS) su neprovjerene i neistinite", priopćili su iz HDZ-a.

Stranka Možemo ranije je ukazala na "moguće nezakonitosti u financiranju predizborne promidžbe HDZ-a" odnosno uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj plaćanjem oglasa HDZ-a, a zastupnica Možemo Ivana Kekin podsjetila je da je Zakonom o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendumu zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

Iz HDZ-a pak kažu da plasiraju oglase preko računa koji je verificiran za političko oglašavanje od strane Googlea.

"Klikom na informacije na svakom oglasu Hrvatske demokratske zajednice vidljivo je da je oglašivač ‘Hrvatska demokratska zajednica‘ (broj ad accounta: 779-048-8923), ali ustanovili smo da je došlo do greške od strane oglašivačke mreže Google, jer umjesto naziva oglašivača ‘Hrvatska demokratska zajednica‘ navodi poljsku stranku Pravo i Pravda (PiS)", istaknuli su iz HDZ-a te dodali da su stoga zatražili hitno očitovanje od Googlea o prikazivanju oglasa pod nazivom netočnog oglašivača.

"Hrvatska demokratska zajednica niti u jednom trenutku u ovoj kampanji nije prekršila smjernice Državnog izbornog povjerenstva. Sve naše oglašivačke aktivnosti na digitalnim mrežama javno su dostupne", poručili su iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:44