IZLAZ IZ DOGOVORA

HDZ napušta vladajuću koaliciju u Dubrovniku

Dubrovnik, 080609.Danas je gradonacelnik, dr. Andro Vlahusic, odrzao konferenciju za medije na kojoj je govorio o prodaji vrijednog zemljista na Srdju za sramotno nisku cijenu tvrtki "Golf park".Na fotografiji: Andro Vlahusic.Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
 Zeljko Tutnjevic / CROPIX

DUBROVNIK - Dubrovački HDZ odlučio je večeras izaći iz tzv. "Dubrovačkog dogovora", odnosno koalicije stranaka koje čine većinu u Gradskom vijeću te je povukao prijedlog o bezuvjetnom isključenju troje vijećnika iz stranke

Tijekom rasprave na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a još jednom je potvrđeno da Gradski odbor HDZ-a ne želi sudjelovati u "Dubrovačkom dogovoru" te će u sljedećim danima članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća koje je imenovao gradonačelnik Andro Vlahušić podnijeti ostavku na svoje funkcije, priopćeno je večeras iz HDZ-a grada Dubrovnika .

Gradski odbor HDZ-a donio je i zaključak o povlačenju odluke o bezuvjetnom isključenju troje vijećnika protiv kojih je pokrenut postupak pred županijskim sudom časti HDZ-a te se predlaže blaža kazna uvjetnog isključenja.

Sukob u dubrovačkom HDZ-u počeo je nedavno, nakon sjednice Gradskoga vijeća kada je predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, nezadovoljan što su četiri vijećnika HDZ-a, suprotno od stava stranke, podržali izvješća dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića. On je zatražio da potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica, Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Marija Obuljen predaju mandate stranci ili će biti isključeni iz stranke.

U srijedu je tim povodom u Dubrovnik došao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i nakon sjednice dubrovačkog HDZ-a rekao da potpunu ovlast u redefiniranju "Dubrovačkog dogovora" ima gradski odbor HDZ-a. Ocijenio je kako su se stekli uvjeti da se taj dogovor i redefinira, a na koji način, kazao je, odlučit će dubrovački HDZ.

Rekao je kako "nema nikakvog govora" o isključenju potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice iz stranke, pojašnjavajući da je došlo do "greške u komunikaciji". Iz HDZ-a je obrazloženo da Dubravka Šuica nije bila na sjednici dubrovačkog HDZ-a na kojoj je dogovoreno da će se glasovati protiv izvješća dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića.

Nju je, rečeno je, s obzirom na to da je potpredsjednica, slijedilo i troje drugih HDZ-ovih vijećnika - Dubravka Marunčić, Mario Obuljen i Niko Bulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:08