RASKOL U VIROVITICI

HDZ napustila još dva istaknuta člana, njihov odlazak navodno je povezan s potezima Josipa Đakića

Dožupan Žužak navodno je bio nezadovoljan što za njega nema mjesta u utrci za još jedan mandat.
Darko Žužak i Josip Đakić
 Vlado Kos, Damjan Tadic/Cropix

Serija odlazaka iz HDZ-a se nastavlja. Stranku je, kako doznajemo, napustio i Oliver Jukić, dekan Veleučilišta u Virovitici. Jukić je ranije bio dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slatina. Prema informacijama koje smo doznali u stranci, Jukić je iz HDZ-a otišao još prije par mjeseci, 22. studenog, odmah po završetku unutarstranačkih izbora, te je naveo da odlazi zbog osobnih razloga.

Osim njega, ispisnicu iz stranke je zatražio i Darko Žužak, dožupan Virovitičko-podravske županije. Žužak je uputio pismo Josipu Đakiću, šefu županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije u kojem je naveo da stranku napušta, također, iz osobnih razloga. Navodno je bio nezadovoljan što za njega nema mjesta u utrci za još jedan mandat.

Ni Jukić, ni Žužak nisu odgovarali na naše pozive, a u stranačkim kuloarima se priča kako su ovi odlasci posljedica kadroviranja u tom HDZ-ovom ogranku koji vodi Josip Đakić.

Đakić: Tu još ima mjesta za dogovor

Odlaske HDZ-ovaca komentirao nam je i šef županijskog HDZ-a Josip Đakić. Potvrdio je da je Žužak napisao pismo, te da je bio nezadovoljan gašenjem mjesta dožupana, s obzirom na to da zbog izmjena zakona više neće biti dvije takve pozicije.

- Razgovarao sam sa Žužakom i tu još ima mjesta za dogovor. On je stručna osoba i kazao sam mu da za njega ima mjesta jer županija vapi za dobrim i kvalitetnim kadrovima - kazao je Đakić, dodajući kako će nastaviti taj razgovor. Što se tiče Jukića, komentirao je da je on otišao iz stranke još prije par mjeseci.

- Jukić i njegova supruga otišli su odmah nakon unutarstranačkih izbora jer su bili nezadovoljni izborom čelništva u njihovom gradu. Za predsjednika HDZ-a Slatine izabran je Igor Fazekaš. Jukić nije baš bio aktivan u HDZ-u, a mislim da je stranka prema njemu bila korektna - kazao je Đakić i dodao kako je ”situacija u županiji stabilna”.

- Pobijedit ćemo na izborima i imati najbolji rezultat u Hrvatskoj - kazao je Đakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:28