ODLUČILI SINOĆ

HDZ našao zamjenu za Barišića, objavili tko stiže u Sabor umjesto gradonačelnika Velike Gorice

Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo je da će Mato Čičak u Saboru zamijeniti izabranog zastupnika Dražena Barišića
Mato Čičak
 Dragan Matic/Cropix

Nakon što je jučer USKOK pokrenuo akciju protiv korupcijskih radnji u Janafu, u javnosti se počelo spominjati ime velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića kao jednog od aktera afere.

Barišiću je na zahtjev Državnog odvjetništva jučer skinut saborski imunitet pa se postavilo pitanje većine u parlamentu jer je poznato da HDZ u Saboru ima 76 ruku.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak kako je HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić u poslijepodnevnim satima stavio svoj mandat u mirovanje, čime je omogućeno HDZ-u da u parlament postavi nekog drugog kandidata.

HDZ je jutros objavio kako je riječ o Mati Čičku, bivšem zastupniku u prošlom sazivu Sabora koji je bio zamjena za bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića.

"Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na svojoj sinoć održanoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto izabranog zastupnika Dražena Barišića. S obzirom da je zastupnik Dražen Barišić, izabran na listi Hrvatske demokratske zajednice u VI. Izbornoj jedinici u 10. sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak.Ova odluka dostavlja se Hrvatskom saboru na daljnje postupanje", navodi se u priopćenju.

Mato Čičak bio je na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, a na izborima je osvojio 2.587 preferencijalnih glasova, 239 više od Barišića kojeg će mijenjati u Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:33