ANDREJ PLENKOVIĆ

‘HDZ ne bi smio biti anatemiziran u Istri, a o zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno‘

Županijski odbor HDZ-a Istarske županije održao je sjednicu u Svetom Petru u Šumi. Sjednici je nazočio predsjednik HDZ-a
Andrej Plenković
 Matija Djanjesic/Cropix

Županijski odbor HDZ-a Istarske županije održao je sjednicu u Svetom Petru u Šumi. Sjednici je nazočio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je tom prilikom dao izjavu za novinare.

Nabrojao je sve projekte u Istri koje je Vlada pokrenula i podržala što je, kako je rekao, dokaz koliko je ovoj Vladi Istra važna.

Na pitanje hoće li predsjednik Zoran Milanović biti pozvan na fizičko spajanje Pelješkog mosta, Plenković kaže da je ono što će se dogoditi u noći sa srijede na četvrtak tek jedan dio izgradnje te da će radovi na mostu još potrajati.

- Dogodine će biti fešta pa će oni koji su podržavali ili nisu podržavali ovaj projekt imati priliku biti ondje, rekao je Plenković.

Zadovoljan je turističkim rezultatima, posebno u Istri.

- Istra je sjajna, brojke su sjajne. Velika većina stranih turista dolazi cestovnim putem i to se ovdje jako dobro osjeti. Istra je blizu Slovenije, Austrije, Njemačke...

Pohvalio je i istarske epidemiološke rezultate ustvrdivši da su ljudi ondje disciplinirani.

Je li šef istarskog stožera Dino Kozlevac zadovoljan novim mjerama koje su od danas na snazi, zanimalo je novinare.

- Je, on je zadovoljan. Mi imamo vrlo dobar odnos, često razgovaramo i mislim da je zadovoljan, poručio je premijer.

Premijer Plenković je ranije otvorio dionicu Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava, a podsjetio je i na milijardu i pol kuna vrijedan projekt druge cijevi tunale Učka.

- Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje. Nema projekta koji nismo snažno podržali. Realizacija tih projekata se dogodila zbog kvalitetne suradnje koju smo imali u proteklom razdoblju. Vlada tretira sve županije na jednak način.

Na pitanje što se događa u Srbu povodom čega je SNV održao konferenciju za medije o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba", Plenković je rekao:

- Pročitao sam što se zbiva. Prema sadašnjem zakonu sve mehanizme koje imaju policija i sudovi, tu su za poduzimanje mjera. Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovat će ponovno ako treba.

- O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno, istaknuo je odgovarajući na pitanje kad će se razgovarati o inicijativi zabrane korištenja pozdrava ZDS.

O sastanku s predstavnicima žrtava NDH, rekao je: "Dogovorit ćemo se".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:10