GLAS OPTUŽUJE

‘HDZ nije država. Trebalo vam je 7 dana da reagirate na potres, ni u Zagrebu još nema obnove‘

Iz te oporbene stranke smatraju kako premijeru Plenkoviću treba rekapitulacija sposobnosti njegove Vlade
Anka Mrak Taritaš
 Goran Mehkek/Cropix

Stranka Glas u utorak je poručila predsjedniku hrvatske Vlade Andreju Plenkoviću da HDZ nije država, ustvrdivši kako kritika HDZ-ove Vlade nije pokušaj demontiranja države, te kako oni znaju da HDZ državu čini nesposobnom i beskorisnom za građane.

Glas je u priopćenju ustvrdio kako premijer Plenković, umjesto da se primi posla, proziva oporbu i kritičare za "demontiranje države".

Iz te oporbene stranke smatraju kako premijeru Plenkoviću treba rekapitulacija sposobnosti njegove Vlade jer je, kažu, potres u Zagrebu bio prije više od devet mjeseci, kada je nekoliko desetaka tisuća građana moralo iseliti iz kuća i stanova, a da obnova još nije počela pa je ljude i ovaj najnoviji potres zatekao u načetim objektima.

Iz Glasa također tvrde da je nakon svakodnevnih apela volontera i građana iz pogođenih područja, Vladi trebalo punih sedam dana da reagira na katastrofalni potres u Sisačko-moslavačkoj županiji i preuzme odgovornost za sanaciju štete i pomoć pogođenim građanima.

Premijer Andrej Plenković i danas je posjetio Petrinju, odakle je poručio kako je reakcijom na potres koji je pogodio središnju Hrvatsku, država pokazala svoju snagu, naglasivši kako otklanja "ozbiljne pokušaje demontiranja države" i tumačenja da je zakazao sustav civilne zaštite.

"Država je u godini iza nas pokazala snagu da pomogne svakom građaninu i gospodarstvu u mjeri koja do sada nikada nije viđena. To se nije dogodilo, osim u ratnim okolnostima. Izvan ratnih okolnosti ovakvu snagu države kakvu smo pokazali 2020., takvu demonstraciju još nismo vidjeli", rekao je predsjednik Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:40