RAT NA FACEBOOKU

HDZ o Škori: Milanovićev saveznik sam se prepoznao i priznao da je širitelj mržnje

Hrvatsku javnost više zanima Škorin stav o dvije sad već “znamenite” izjave - što na sve načine nastoji izbjeći, navodi HDZ
Miroslav Škoro
 Dmajnan Tadic/Cropix

HDZ je na Facebooku promptno i oštro reagirao na raniju izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da su Plenkovićeve "insinuacije i uvrede dno političkog djelovanja narcisoidnog briselskog manipulatora".

- Možda jesam klaun jer sam se trudio izazvati kod ljudi barem osmijeh, dok vi i ovi oko vas izazivate suze, očaj i apatiju, izjavio je Škoro reagirajući na prozivke premijera Andreja Plenkovića, koji je danas iz Bruxellesa za širenje mržnje optužio upravo Škoru, Most, Bujanca, list Hrvatski tjednik i Milanovića.

Plenković je oštro prozvao sve koje smatra odgovornima za širenje ozračja mržnje i netolerancije, istaknuvši da napadač koji je u ponedjeljak teško ranio policajca ispred Banskih dvora nije mogao sam doći na tu ideju već je to posljedica atmosfere koju su stvorili "huškači".

HDZ je u podužoj objavi na Facebooku poručio kako Škoro nastavlja lažima i huškačkom retorikom promovirati govor mržnje i netolerancije.

- Milanovićev izborni saveznik & poraženi ucjenjivač HDZ-a sam se prepoznao & priznao da je huškač! Sve i svakog su danas Miroslav Škoro i zastupnici DPMŠ-a spominjali na presici o zlodjelu na Markovu trgu, i to iz jednog jedinog razloga - da skrenu pažnju javnosti sa svojih poziva na nasilje & relativiziranja, čak i opravdavanja pokušaja ubojstva hrvatskog policajca i pucanja na još dvojicu.

Miroslav Škoro nije ostvario vlastitu mesijansku viziju samog sebe - nije postao ni predsjednik RH ni premijer. U 2. krugu predsjedničkih izbora sveo se na saveznika Zorana Milanovića i SDP-a, a potom je na parlamentarnim izborima pokušao političku karijeru izgraditi kao ucjenjivač HDZ-a i Andrej Plenković. Nakon dva izborna poraza & gubitka ucjenjivačkog potencijala za formiranje nove #VladaRH, Škoro je odlučio - skupa sa svojim zastupnicima - nastaviti lažima & huškačkom retorikom promovirati govor mržnje i netolerancije.

Nakon jučerašnje Plenkovićeve konferencije za medije, Škoro se sam prepoznao da je jedan od onih aktera koji huškaju na govor mržnje i radikalizaciju. Umjesto prozirnih podmetanja na račun predsjednika HDZ-a i Vlade RH & pokušaja skretanja pažnje, hrvatsku javnost više zanima Škorin stav o dvije sad već “znamenite” izjave - što na sve načine nastoji izbjeći, navodi se u objavi HDZ-a na Facebooku.

Pod 'znamenitim' izjavama mislili su na gradonačelnika Ivana Penavu i zastupnicu Karolinu Vidović Krišto, koju HDZ navodi dalje u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, Ivan Penava je, komentirajući čin Danijela Bezuka, rekao da se "ne trebamo čuditi mladoj osobi koja je, kao i svi mi, gledala nepravdu". 

- Nije kao mnogi njegovi vršnjaci pobjegao u Njemačku, pokazao je bunt, na pogrešan način, rekao je Penava.

Krišto je pak komentirala da Vladu od nezadovoljstva neće spasiti ni postavljanje tenkova oko Markova trga. Kada zakažu redovne institucije, tada nastaje preuzimanje pravde od strane pojedinaca, istaknula je ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2020 08:40