OBJAVA NA FACEBOOKU

HDZ o ulasku u Schengen: ‘Oporbo - licemjerje ti je ime! Nitko da čestita, makar kurtoazno‘

Neki su zlobnici već bili trljali ruke vjerujući da će Austrija blokirati naše pristupanje schengenskom prostoru, napisali su

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/CROPIX

Nakon što se u srijedu na Facebooku pohvalio kako će Austrija podržati ulazak Hrvatske u Schengen, HDZ se u četvrtak na istoj društvenoj mreži obračunao s oporbom koja očito nije dijelila njihovo mišljenje. Status Hrvatske demokratske zajednice u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Oporbo - licemjerje ti je ime!

Na žaljenje i tugu (dijela) oporbe, austrijski kancelar jučer je čestitao Hrvatskoj na skorašnjem ulasku u Schengen. Kako je dobro primijetio hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, inače docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (Universitas Studiorum Catholica Croatica), neki su zlobnici već bili trljali ruke vjerujući da će Austrija blokirati naše pristupanje schengenskom prostoru.

Ne hajući ni najmanje za hrvatske nacionalne interese, priželjkivali su takav ishod samo kako bi mogli govoriti o ‘neuspjehu HDZ-a i Vlade RH‘. Nezrelo, infantilno i tragikomično, poručio je Sokol.

Dodajmo da su iz (dijela) oporbe i ‘analitičara‘, na istom tragu, strašili narod ‘Danom D‘, napominjali da je Andrej Plenković pred ‘nemogućom misijom‘, da će morati pokazati ‘svu raskoš diplomatskih vještina‘ kako bi uvjerio Austriju da zaslužujemo Schengen, a sve kako bi psihološki pripremili teren za novi nasrtaj na našu Vladu i hrvatskog premijera.

No nakon što je svladana ‘nemoguća misija‘, nakon što je iskazana ‘raskoš vještina‘, odjednom - muk. Nitko da čestita, makar kurtoazno. Nije teško zaključiti da će uskoro ti isti koji su sladostrasno iščekivali ‘neuspjeh HDZ-a‘ opet tvrditi da je Schengen ‘stvar rutine‘, da se to dogodilo ‘po inerciji‘ ili ‘slučajno‘, a ne zato jer je Hrvatska, u najzahtjevnijem procesu evaluacije dosad, ispunila čak 281 zahtjevni kriterij. Oporbo - licemjerje ti je ime! - objavljeno je na službenoj Facebook stranici HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:47