NA FACEBOOKU

HDZ odgovorio gradonačelnici Siska: ‘Umjesto da surađuje, skuplja poene za lokalne izbore‘

‘Napada i vrijeđa Vladu i institucije, a zaboravlja da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu tih područja gori!‘
Kristina Ikić Baniček
 Ranko Suvar/Cropix

HDZ je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio odgovor na današnje kritike koje im je uputila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. U toj su objavi napisali da ona 'vrijeđa i nastoji skupiti poene za lokalne izbore' te da je izrekla neistine u javnosti.

HDZ-ovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore!

Slijedom niza neistina koje SDP-ova gradonačelnica Siska Ikić Baniček iznosi u javnosti, podsjećamo da zakonski prijedlog #VladaRH kaže da će županija s 20% sufinancirati obnovu, ali da će ?? država financirati i taj dio ako županija ne bude imala sredstava.

Isto tako, ni umirovljenici ni nezaposleni ni ostali socijalno ugroženi građani ne moraju se bojati da će morati snositi 20% troškova: i njihov dio pokrit će država jer je u zakon ugrađen i dohodovni i socijalni cenzus. Usto, Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi.

Gospođa Ikić Baniček proteklih dana napada i vrijeđa Vladu i institucije, a „zaboravlja“ da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu potresom stradalih područja - gori!

SDP-ov prijedlog, naime, također predviđa da država 100% sufinancira obnovu za socijalno ugrožene građane, no njihov jednako tretira Zagreb, Sisak i primjerice Strašnik. Za razliku od njihovog, Vladin prijedlog podrazumijeva da država snosi 100% troška obnove i za sva potpomognuta područja na kojima je je proglašena katastrofa, što je znatno bolje za građane na potresom pogođenom području!

Jasno je stoga da su svi navodi gđe Ikić Baniček jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore!

Sigurni smo da SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti ono što joj je radi osobnih ambicija od prvog dana cilj - posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom, stoji na službenoj Facebook stranici HDZ-a.

Podsjetimo, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček poručila je danas ministru graditeljstva Darku Horvatu kako je sklona vjerovati da je prijedlogom Zakona o obnovi Vlada na mala vrata htjela prevariti Sisak i Siščane.

"Ako je ministar Horvat zaista izjavio da sam ja podmuklo uvela prirez od 10 posto u gradu Sisku, onda je situacija u Vladi zabrinjavajuća i puno gora nego što sam ja mislila ako ministar nema pojma da je prirez u Sisku i prije 2013. bio 10 posto i da je i dalje 10 posto te da ga nisam ja uvela", izjavila je Ikić Baniček nakon obilaska romskog naselja Capraške Poljane komentirajući polemike oko prijedloga Zakona o obnovi nakon potresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 18:49