PROZIVANJE

HDZ OGORČEN NA HRT 'Niste objavili naš odgovor. Ovom cenzurom ogolili ste naklonost političkoj opciji kojoj ste vjerno služili četiri godine'

Sibenik, 120216.U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzano je svecano obiljezavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a u Sibeniku.Svecanosti je nazocio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko Na fotografiji: Tomislav Karamarko, Josipa Rimac.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX / Copyrighted

ZAGREB - HDZ je u utorak prozvao Hrvatsku radioteleviziju (HRT) zbog toga što nije objavila priopćenje kojim je stranka odgovorila na optužbe predsjednika SDP-a, prenesene u HRT-ovom programu, optuživši Hrvatsku radioteleviziju za cenzuru kojom je, ističu, sasvim ogoljena njegova naklonost političkoj opciji "koju su vjerno služili protekle četiri godine".

"Nakon što je u nedjelju 14. veljače, u programu Hrvatske televizije Zoran Milanović optužio HDZ da vrši pritisak na medije i ugrožava slobode izražavanja, odgovorili smo priopćenjem. Priopćenje su, sukladno demokratskoj praksi objavili svi relevantni portali i tiskovine, ali HTV ga je odbio objaviti. Umjesto da služi svima i da bude servis svih društvenih interesnih grupa, Hrvatska radio-televizija odlučila je biti na usluzi samo jednoj političkoj partiji. Dok se izjava Zorana Milanovića tonom i slikom pušta u središnjim informativnim emisijama HRT-a, istovremeno za odgovor kojeg upućuje HDZ nema mjesta u programu", kaže se u jutrošnjem priopćenju HDZ-a.

"HDZ je najveća stranka u Hrvatskoj, pa slijedom toga izražava političke interese najvećeg dijela hrvatskih građana. Članovi HDZ-a plaćaju TV pretplatu kao i svi ostali građani, stoga ne vidimo ni jedan razlog zašto urednici HRT-a nisu objavili naše priopćenje čiji je jedini cilj bio demantirati Milanovićeve optužbe i iznijeti istinu. Ukoliko su smatrali da nešto u njemu činjenično nije utemeljeno, mogli su ga objaviti pa nakon toga komentirati sve ono što smatraju spornim. Međutim, ovom cenzurom njihova pristranost i neprofesionalizam otišli su toliko daleko da sasvim ogoljuju njihovu naklonost jednoj političkoj opciji, istoj onoj koju su vjerno služili protekle četiri godine. To je politička opcija koja je promjenom zakona o HRT-u na položaje dovela sadašnje vodstvo i omogućila mu da za samo pet dana u staljinističkoj čistki smjene 40 urednika neistomišljenika", kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:06