OBJAVA NA FACEBOOKU

HDZ optužio Milanovića da je davao oprečne izjave o Hajduku, ali čini se da su ga krivo interpretirali

Napisali su da je Milanović u studenom 2019., usred predsjedničke kampanje u sklopu koje je posjetio Split, izjavio kako ne navija za Hajduk, iako je on zapravo tada ustvrdio da je za Hajduk - navijao

Zoran Milanović

 Ranko Suvar/Cropix

Iz HDZ-a su danas na Facebooku prozvali predsjednika Zorana Milanovića te ukazali na dvije njegove, kako tvrde, oprečne izjave u vezi navijanja za Hajduk. Također, poručili su da predsjednik 'laže i kad govori za koga navija'.

Napisali su da je Milanović u studenom 2019., usred predsjedničke kampanje u sklopu koje je posjetio Split, izjavio kako ne navija za Hajduk, iako je on zapravo tada ustvrdio da je za Hajduk - navijao.

- Nisam navijao za Hajduk zato što je to bio Titov omiljeni klub. To mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina - izjavio je tada Milanović pojašnjavajući da mu Titova ljubav prema Hajduku nije bila prepreka da i on navija za splitski klub.

No, u HDZ-u su tu izjavu krivo interpretirali pa su pored nje stavili i njegov današnji istup koji je naizgled u opreci s izjavom iz kampanje.

- Ja sam hajdukovac pa sam malo subjektivan, ali sam prije svega predsjednik. Stadioni moraju biti mjesta zabave i mira. Vlada mora urgirati. Kad se vlada odluči i popije tabletu za hrabrost, onda će se i Torcida i ostali klubovi prema tome drugačije postaviti. Stadioni nisu mjesta remećenja mira, ako imaš takvu energiju, odi treniraj boks. Policija je trebala biti pripremljenija. Kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem? Postoje gumeni meci. Ja kad sam baš gorio za Hajduk, on je bio jak klub iz malog grada i nikad nije tražio razloge svog neuspjeha. Nikad nisu imali taj pritisak da su žrtve. Igrali su, pobjeđivali. To je veliki klub, ne tražiš razloge izvan sebe. Pola Zagreba su Dalmatinci i Hercegovci, i ja jedan od njih. Jedini sam u razredu bio hajdukovac. To nije lako. Bilo je sedamdesetih lakše navijati za Zvezdu - izjavio je danas Milanović u svom osvrtu na subotnje nerede.

HDZ-ovci su, nastojeći poentirati da je Milanović u dvije i pol godine dao dvije oprečne izjave, uz njegove krivo interpretirane citate poručili: 'Takav je u - svemu. Milanović laže i kad govori za koga navija'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:41