IZBORNA UTRKA SVE ŽEŠĆA

HDZ optužuje: Šprajc priprema priloge na HTV-u u suradnji s nepoznatim SDP-ovcima

 Cropix

ZAGREB - Izborni stožer HDZ-a priopćenjem je danas oštro prosvjedovao zbog načina na koji se HTV umiješao u izbornu utrku svrstavajući se na jednu stranu te prozvao Zorana Šprajca zbog neprofesionalnog i neetičnog novinarstva.

HDZ je Zorana Šprajca prijavio Etičkom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i Programskom vijeću HRT-a.

U središnjem Dnevniku Hrvatske televizije, emitiranom u 19:30 sati 20.11.2011, urednik Zoran Šprajc je najavljujući prilog HTV-ove novinarke Mirjane Posavac, GONG-ovoj izjavi o utrošenom novcu prvog dana izborne kampanje i HDZ-ovom priopćenju da su iznesene netočne informacije, izjavio: „Omjeri, ustvari, pokazuju isti rezultat. I kad mu je najteže, HDZ troši najviše.“ Način na koji je najavljen, ali i sam prilog slikom i riječju odudara od tona koji se očekuje od javne televizije na usluzi svim građankama i građanima Hrvatske, stoji u priopćenju.

Štoviše, prokazuje izravnu vezu između SDP-a i urednika Dnevnika Zorana Šprajca. Naime, fraza 'Omjeri ustvari pokazuju isti rezultat. I kad mu je najteže, HDZ troši najviše', koju je u uvodu Zoran Šprajc plasirao kao svoju, zapravo je izjava neimenovanog predstavnika SDP-a, navodi se u priopćenju.

HDZ u priopćenju zaključuje kako se urednik Šprajc u pripremi priloga koordinirao i dogovarao s nepoznatim akterima iz SDP-a.

Riječ je o neodgovornom, neprofesionalnom i krajnje tendencioznom, navijačkom uratku HTV-ova urednika Zorana Šprajca, navodi se u propćenju koje potpisuje direktor Izbornog stožera Branko Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:16