SUKOB OKO PRELETA

HDZ oštro napao Milanovićevu zapovijed: ‘Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja...‘

‘Dok SAD i Francuska šalju poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima naroda‘

Rafale u letu iznad Zagreba

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga admiralu Robertu Hranju izdao zapovijed kojom "najstrože zabranjuje" prelete vojnih aviona nad hrvatskim gradovima, a koja je uslijedila nakon što su u utorak francuski Rafalei i hrvatski MiG-ovi preletjeli više dijelova RH, a poslijepodne i sam Zagreb, s reakcijom se oglasila vladajuća stranka, Hrvatska demokratska zajednica.

U objavi na stranačkom Facebooku Milanovića su optužili su da "tjera naše saveznike".

- Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti neba, Milanović tjera naše saveznike?! Premda je dugo negirao ruske pretenzije na Ukrajinu, Milanović bi napokon trebao postati svjestan da Rusija u Ukrajini, ne tako daleko od Hrvatske, provodi vojnu invaziju i brutalnu agresiju, najveći vojni pohod na tlu našeg kontinenta još od Drugog svjetskog rata, koji je prijetnja sigurnosti cijele Europe - napisali su.

Dodali su i kako Milanović "ponovno maltretira" načelnika Glavnog stožera OSRH Roberta Hranja koji je, pišu, "zasigurno zadovoljan time što su saveznici poslali pomoć u zaštiti zračnog prostora i time što HRZ i mornaričko zrakoplovstvo sudjeluju u zajedničkoj vježbi".

- Dok SAD i Francuska šalju poruku suradnje, podrške i sigurnosti, Milanović opet nastupa neodgovorno i protivno interesima hrvatskog naroda. Kao da slušamo nekog dužnosnika Kremlja… - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:19