IZBORI U SL. BRODU

HDZ-ov Dragan Jelić među prioritetima svog programa naveo gospodarski i infrastrukturni razvoj

Kandidat za gradonačelnika, trenutni državni tajnik u Ministarstvu rada, tvrdi da je Slavonski Brod ‘postao grad propuštenih prilika‘
Dragan Jelić
 Goran Mehkek/Cropix

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda Dragan Jelić u nedjelju je među prioritetima svog programa naveo gospodarski i infrastrukturni razvoj, otvaranje gospodarske zone, energetsku obnovu obiteljskih kuća i podršku razvoju Sveučilišta Slavonski Brod.

Jelić, koji ima više od 13 godina iskustva u svijetu poduzetništva i EU fondova, a trenutno je državni tajnik u Ministarstvu rada, predstavio se na tiskovnoj konferenciji, istaknuvši da je Slavonski Brod 'postao grad propuštenih prilika'.

Ovo je njegov drugi pokušaj da postane slavonsko-brodski gradonačelnik, a za svoju političku utakmice iz 2013. rekao je kako mu je bila vrijedno iskustvo iz kojeg je puno naučio.

"Prethodno iskustvo me osnažilo, ali grad Slavonski Brod u tih osam godina nije naučio puna. Naprotiv, presporo napredujemo, stvarnih promjena nema, a drugi nas prestižu. I dalje nas svađaju sa svima jer tako vješto prikrivaju vlastitu nesposobnost i neznanje", rekao je Jelić.

Slavonski Brod, istaknuo je, ima potencijala. Stalno govorimo o njima, ali nikako da ih koristimo, dodao je,

HDZ-ov kandidat za slavonsko-brodskog gradonačelnika podsjeća da je kao jedan od glavnih problema i prije osam godina, isticao nedostatak gospodarske zone atraktivne za velike ulagače, te da je to i dalje problem u gradu.

"Nažalost, Slavonski Brod je postao grad propuštenih prilika", rekao je Jelić.

Kao jedan od razloga stagnacije Slavonskog Broda Jelić vidi i u nedovoljnom korištenju fondova Europske unije, uz čiju pomoć su, kaže, mnogi gradovi u Hrvatskoj ostvarili znatan napredak.

"Bezidejnost i tromost će prestati u svibnju ove godine. Vremena se mijenjaju. Moramo izabrati ljude koji su svjesni situacije i koji mogu držati tempo novog vremena. To znači da ćemo prvenstveno ubrzati gospodarski i infrastrukturni razvoj. Nažalost investitori nas trenutno zaobilaze jer ne znamo s njima pričati, ne znamo i nemamo što ponuditi", izjavio je Jelić.

Ističe kako će, bude li izabran na predstojećim lokalnim izborima, investitorima ponuditi gospodarsku zonu na ulazu u Slavonski Brod čiji će status riješiti uz pomoć države.

Među svoje prioritete stavio je i podršku poduzetnicima, energetsku obnovu obiteljskih kuća, te podršku razvoju novog Sveučilišta Slavonski Brod i uspješnim sportskim kolektivima.

Najavljuje transparentan način trošenja proračuna i jače povlačenje državnih i EU sredstava kako bi se zaustavio odlazak mladih iz Slavonskog Broda.

Potporu Jelićevoj kandidaturu na predstavljanju su dali dali su i predsjednici gradske i županijske organizacije HDZ-a dr. Josip Samardžić i Pero Ćosić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:37