JOŠ IH NIJE PRIJAVIO

HDZ-ov državni tajnik izgradio apartmane na Hvaru: ‘Svi me pitaju odakle mi, a ja radim kao stoka!‘

U imovinskoj kartici je od OPG-a, koji se zove po njemu, za zadnje tri godine prijavio 230.000 eura prihoda

Ivo Milatić

 Damjan Tadic/Cropix

HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, Ivo Milatić, izgradio je veliku kuću u središtu Jelse na otoku Hvaru. Podigao ju je na zemljištu od 472 četvorna metra, koje je od svoje bivše tvrtke kupio prije pet godina, piše 24 sata.

U njegovoj imovinskoj kartici upisano je zemljište, ali ne i objekt, a još 2021. je istaknuo kako počinje graditi kuću koju planira iznajmljivati turistima. Napisao je i da ju planira završiti te godine. Ista napomena stoji i u imovinskoj kartici od prošle godine, ali u najnovijoj kuću nije spomenuo.

Milatić je za izgradnju kuće podigao kredit od 210.000 eura, ali taj je novac, kako kaže, potrošio. Sredstva za dodatna ulaganja imao je zahvaljujući svom OPG-u na kojem proizvodi vina i maslinovo ulje. Za 24 sata je kazao kako kuća još uvijek nije dovršena, a Povjerenstvo za sukob interesa reklo mu je da objekt treba prijaviti u imovinsku karticu tek nakon uporabne dozvole.

U imovinskoj kartici je od OPG-a, koji se zove po njemu, za zadnje tri godine prijavio 230.000 eura prihoda.

“Svi se pitaju odakle mi, ali nitko neće reći da sam svaki vikend na Hvaru i radim ko’ stoka! Imam i troje radnika te nadničare kad je berba. OPG ima 2000 maslina i 15.000 loza, a imam i kooperante. Ja s vinima i uljem imam ozbiljan posao”, kazao je Milatić za 24 sata.

Rekao je i kako je zadnjih godina imao čistu dobit od 600 do 700 tisuća kuna, amortizacija je 400 tisuća kuna, pa mu odatle novac za ulaganje u kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:39