ODGOVOR OPORBI

HDZ-ov Habijan: Sustav funkcionira, novac je spašen. Sva odgovornost je na Ini, a ne na Vladi

Ono što oporba želi prikazati je potpuno promašeno, smatra Habjan

Damir Habijan
 

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan poručio je u ponedjeljak kako je pokušaj oporbe da odgovornost za ugovor o kupoprodaji plina koji je pod istragom USKOKA prebaci na Vladu potpuni promašaj, ustvrdivši kako je odgovornost na Ini.

"Ono što oporba želi prikazati je potpuno promašeno, dakle odgovornost nije na vladi, odgovornost je je prije svega na Ini. Gospodin Grbin je u svojoj izjavi pokazao danas određeno neznanje", izjavio je Habijan novinarima u Zadru.

Čudno mu je, kaže, kako Grbin nije primijetio da njegova supruga ima sumnjivu diplomu, da je prijavljen na dva mjesta, a može biti prijavljen samo na jednom, da nije primijetio kada je grlio svog stranačkog kolegu u Čakovcu na glavnom trgu da je čovjek koji laže.

"I Sada taj SDP i gospodin Grbin upravo dijeli lekcije i govori tko je odgovoran", čudio se Habijan.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, ranije danas rekao je da je ovo što se dogodilo u Ini jedna od najvećih pljački Hrvatske poručivši da se radi o odgovornosti premijera Andreja Plenkovića i ekipe koje je postavio u Inu te zbog toga trebaju otići.

Odgovornost je, ističe, prije svega na Ini. "Što se tiče Vlade RH svi dobro razumiju kako sustav funkcionira. Dakle da su neovisne institucije kao što su Ured za sprječavanje pranja novca, Porezna uprava, koji su sastavni dio ako gledamo organizacijsku shemu Ministarstva financija upravo tijela koja su pokrenula ovu priču", rekao je Habijan.

Naglasio je kako sustav funkcionira, funkcionira pravosuđe koje je neovisno i samostalno. "Ured za sprječavanje pranja novca sukladno svojim zakonskim ovlastima iskoristio je svoje ovlasti i blokirao preko 800 milijuna kuna, blokirane su nekretnine u vrijednosti tri miljuna eura. Prema tome, novac je na neki način, pod navodnicima ‘spašen i blokiran‘", naveo je Habijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:49