IZBORI ZA SPLIT

HDZ-ov kandidat Đogaš planira izgraditi 600 stanova za mlade koji bi se kasnije mogli otkupiti

Svima je jasno da je Split postao preskup za mlade obitelji i da Grad mora pod hitno nešto napraviti, rekao je

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš

 Joško Ponoš/Cropix

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš planira da se u kvartu Kopilica izgradi 600 stanova za mlade koji bi se kasnije mogli otkupiti, te je u subotu na toj lokaciji, na mjestu današnjih Prometovih garaža predstavio projekt.

"Svima je jasno da je Split postao preskup za mlade obitelji i da Grad mora pod hitno nešto napraviti po pitanju stambene politike. Ovo nije projekt za jedan mandat, ali isto tako mora krenuti. Ako napokon ne krenemo s njim, neće biti realiziran nikada, a u proteklih godinu dana po pitanju izgradnje stanova za mlade nije napravljeno apsolutno ništa", istaknuo je Đogaš.

Projekt bi se mogao realizirati kroz četiri godine, u koliko namjeravaju iz HDZ-a napraviti prostorno-plansku dokumentaciju, i to na mjestu današnjih garaža gradske tvrtke Promet Split. Kroz isto bi razdoblje Promet trebao iseliti na prigradsko područje Dračevac.

image

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Zoran Đogaš

Joško Ponoš/Cropix

"Trend iseljavanja mladih obitelji možemo zaustaviti jedino kvalitetnom stambenom politikom za mlade, to govorim kao arhitekt i mlad čovjek koji želi sa svojom obitelji živjeti u Splitu", poručio je kandidat na listi HDZ-a Domagoj Bajić, mladi arhitekt.

Ocijenio je da je lokacija dobra zbog blizine postojeće društvene infrastrukture, poput vrtića i škola, prometne povezanosti, ali i zbog riješene komunalne infrastrukturu poput struje, vode i kanalizacije.

Na zamolbu novinara da komentira svoje protukandidate na izvanrednim lokalnim izborima, a kojih je prema Državnom izbornom povjerenstvu od jučer i službeno osam, Đogaš je rekao kako radije govori o programu i sadržaju dodajući da se mnogi od njih koriste samo floskulama.

image

Zoran Đogaš najavio je gradnju stanova za mlade na mjestu Prometove garaže

Joško Ponoš/Cropix

Važna mu je podrška premijera Andreja Plenkovića i velike stranke poput HDZ-a, rekao je nestranački kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika.

"Napravljen je velik iskorak kad su odlučili pozvati nestranačku osobu u kojoj su prepoznali neke kompetentne - upravljačke i ljudske. Ja sam onda prihvatio tu priču jer mislim da je to jedna realna priča. Okupljanje i uključivost, a ne isključivost, svađa i konflikti", istaknuo je Zoran Đogaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:21