VULGARNI INCIDENT

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka zgrožen napadom na Borzan: ‘To nije moj grad‘

Napisao je kako je Osijek pristojan grad u kojemu je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem drugih
Ivan Radić
 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je hrvatsku europarlamentarku Biljanu Borzan na ulici u Osijeku uslijed davanja izjave za televiziju N1 izvrijeđao vulgarni prolaznik, incident je na Facebooku komentirao saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika tog grada, Ivan Radić.

N1 televizija je momentalno prekinula javljanje uživo iz Osijeka, nakon čega je Radić stao u obranu SDP-ovke.

Napisao je kako je Osijek pristojan grad u kojemu je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih i istaknuo kako nova energija Osijeka treba biti pozitivna energija koja gradi, a ne ruši.

'Osijek je pristojan grad u kojemu je svatko slobodan politički se artikulirati, ali ne vrijeđanjem i omalovažavanjem drugih. Biljana Borzan danas je bila žrtva vulgarnog ispada dok je davala izjavu N1 televiziji. To nije moj Osijek, to nije grad u kojemu sam rođen i u kojemu živim cijeli svoj život.

Ista osoba koja je izvrijeđala zastupnicu Borzan istim se rječnikom u prijenosu uživo osvrnula i na moje stranačke kolege. Pristojnu i argumentiranu kritiku uvijek prihvaćam, sa svima sam spreman razgovarati i na raspolaganju sam svojim sugrađanima. Nova energija Osijeka treba biti pozitivna, nikako negativna; to je energija koja gradi, a ne ruši. I zato ovim putem pozivam sugrađane i kandidate na nadolazećim izborima da nam Osijek bude svima na prvome mjestu i da o budućnosti grada razgovaramo argumentirano i s međusobnim uvažavanjem', poručio je Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:04