AFERE I KONFLIKTI

HDZ-ov Mihanović: ‘Puljak mora otići, novi izbori u Splitu jedino su rješenje za prekid agonije‘

Kritičari zamjeraju Puljku da u svojim javnim istupima tolerira Ivoševića zadržavajući ga na dužnosti unatoč optužnici

Vice Mihanović 

 Vojko Basic/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u utorak je poručio da gradonačelnik Ivica Puljak s te dužnosti mora otići jer brani svoga zamjenika Bojana Ivoševića optuženog za prijetnje novinarki, ističući da su novi gradski izbori jedino rješenje za "prekid agonije" u Splitu.

"Nakon svega smatramo da gradonačelnik Puljak mora otići i sa sobom ponijeti svoj novi način vladanja i upravljanja kojeg su u godinu dana obilježile samo afere, konflikti i agresija", naveo je Mihanović na svom Facebook profilu i ustvrdio da je Ivošević već odavno trebao otići s dužnosti dogradonačelnika.

Prozivajući gradonačelnika zbog "još jednog pokušaja obrane" svoga zamjenika, kazao je da su se moralni standardi koje je postavila gradska vlast rasplinuli u nepunih godinu dana, a projektni partneri "razbježali".

Naglasio je da se predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju) "crveni od srama" te dopisom, po kojem bi se Ivošević morao povući do završetka sudskog postupka, samo djelomično pokušava "sanirati ovu sramotu".

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak našao se na udaru kritika nakon što je prošlog tjedna Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv njegovog zamjenika Ivoševića zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić da će joj se "napiti krvi".

Kritičari zamjeraju Puljku da u svojim javnim istupima tolerira Ivoševića zadržavajući ga na dužnosti unatoč optužnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:41