ŽARKO TUŠEK

HDZ-ov SABORSKI ZASTUPNIK AUTOM UDARIO 10-GODIŠNJAKINJU Odmah nakon nesreće nazvao šefa zagorske policije, protiv njega podnesena prekršajna prijava

 
Žarko Tušek, policija
 Goran Mehkek / CROPIX

Šest minuta prije podneva u petak u OKC je pristigla dojava da se u Rendićevoj ulici u Krapini dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete. Prema prvim informacijama, 10-godišnju školarku na pješačkom prijelazu udario je osobnim vozilom 37-godišnji Zabočanin Žarko Tušek, saborski zastupnik HDZ-a.

Provedenim očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo oko 11:50 sati kod kućnog broja 17 Rendićeve ulice. Netom prije toga, Tušek se u svom Renaultu zaustavio ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete na nogostupu, ali je iznenada autom krenuo unaprijed bez da se prethodno uvjerio može li sigurno krenuti dalje. Bila je to kriva odluka pa je udario u curicu, svoju susjedu. Na mjestu je alkotestiran te je prošao alkotest, a djevojčici su u zabočkoj bolnici ozljede, srećom, okvalificirane kao lakše.

Rezime te nepažnje je policijska prekršajna prijava protiv Tušeka jer se ogriješio o Zakon o sigurnosti prometa na cestama, točnije biti će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 43. gore navedenog zakona, a za što je predviđena novčana kazna od 500 kuna.

Iako se odmah pojavila vijest da je Tušek nakon naleta htio pobjeći te da je njegovom naletu na djevojčicu na zebri 'kumovalo' i njegovo telefoniranje na mobitel, on je sve to odmah negirao ustvrdivši da se "samo polukružno okrenuo i stao sa strane".

Ono što je upalo u oko je, pak, Tušekova izjava da je o nesreći, za razliku od ostalih građana koji zovu 192 u tim slučajevima, on okrenuo broj načelnika PU krapinsko-zagorske kako bi se "što hitnije poslala policijska patrola na mjesto nesreće".

I dok se čeka okončanje istraživanja i podnošenje prijave koja može biti prekršajna ili kaznena, Tušeku ovo nije prvi puta da sudjeluje u prometnoj nesreći. Podsjetimo, krajem siječnja 2016. u Zlataru frontalno se sudario s Golfom u kojem su bila četvorica mladića od kojih su dvojica Damir Mlakar (29) i Zoran Tenšek (23) na mjestu ostali mrtvi. Tom prilikom je Golf, koji je išao velikom brzinom, prešao na suprotni kolnički trak kojim je u tom trenutku nailazio u Renaultu saborski zastupnik i kojeg su od teških ozljeda spasili zračni jastuci.

- Curica je, hvala Bogu, dobro. Otpuštena je iz bolnice i upravo sam nju i njenu majku odvezao doma - kazao nam je u ponedjeljak Tušek. Ispričao je da je do nesreće došlo dok je vozio u koloni, te da se djevojčica predomišljala hoće li ili neće prijeći.

- Djevojčica je odmah nakon nesreće zbrinuta u bolnici, obavljeni su preventivni pregledi i ustanovljeno je da nema ozbiljnijih ozljeda - rekao je Tušek koji je, kaže, cijelo vrijeme ostao u bolnici s djevojčicom i njenom majkom, koje su inače njegovi susjedi. Kazao je i da je odmah nakon nesreće pozvao policiju.

- Dao sam izjavu policiji i napravljen je alkotest - kazao nam je Tušek, koji je na upit je li mu vozačka dozvola važeća, kazao da vrijedi do 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 04:23