VLADIMIR ŠEKS

HDZ-ov veteran otkrio zašto su se na listama našli Kovač i Culej: ‘Pobjeda je vrhovni imperativ‘

Što se Milijana Brkića tiče, Šeks je rekao da njega nitko nije predložio i da nema namjeru komentirati zašto on nije na listi
Vladimir Šeks
 Damir Krajač/Cropix

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks pred središnjicom stranke komentirao je izborne liste koje je stranska sastavila i otkrio kako su se neka imena ondje našla.

- Nadam se da će HDZ uspjeti i da će biti relativni pobjednik parlamentarnih izbora. Tada će biti mjesta i za one koji su ostali izvan lista i da nađu svoje mjesto u različitim pozicijama vlasti, rekao je Šeks za N1.

- Andrej Plenković vodi jednu politiku uključivosti pa i one koji su bili protiv njega ili na uvjetno rečeno drugoj strani, nastoji uključiti. Pa je to učinio i sa Stevom Culejom, a to je učinjeno i sa Mirom Kovačem. To su ljudi koji imaju određeni ugled i rejting i u stranačkom, ali i u drugom dijelu biračkog tijela. Kao što Stevo Culej ima veliki ugled među braniteljskom populacijom, to je pragmatični razlog da on sa svojim ulaženjem doprinese da taj dio biračkog tijela glasuje i za HDZ, kazao je Šeks.

- Bilo koja stranka u bilo kojim izborima mora voditi primarno računa i da je vrhovno načelo da stavlja na liste one ljude koji mogu povući, koji mogu privući birače kao magnet jedan da glasaju za određenu stranku. To rade i sve druge stranke. Pobjeda je vrhovni imperativ politike, ističe Šeks.

Što se Milijana Brkića tiče, Šeks je rekao da njega nitko nije predložio i da nema namjeru komentirati zašto on nije na listi.

Potvrđuje da Ivan Anušić bio protiv toga da na listu u 4. jedinici bude stavljen HDSSB-ov Josip Salapić, ali da se našlo rješenje po kojem će HDSSB-ovac na listu u 2. izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:27