OBLJETNICA SMRTI

HDZ-ov vijenac i svijeće na Tuđmanovom grobu: ‘On je svoju viziju uspio pretočiti i u djelo‘

‘Bio je ključan čovjek u realizaciji te velike stoljetne želje hrvatskog naroda da ima svoju državu‘, kaže Jandroković
 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo HDZ-a koje je u povodu 21. obljetnice smrti utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u četvrtak položilo vijenac i zapalilo svijeću na njegovu grobu na Mirogoju.

Kazao je kako dolaskom na Mirogoj HDZ iskazuje poštovanje svojem utemeljitelju i utemeljitelju moderne Republike Hrvatske, prema njegovu djelu i prema svemu onome što je učinio kako bi hrvatski narod imao svoju državu.

"Svaki put naglašavam da je on jedan od rijetkih ljudi, povijesnih osoba, koji je svoju viziju uspio pretočiti i u djelo. On je cijeli svoj život, cijelu svoju karijeru, pisao, govorio o slobodnoj, suverenoj, demokratskoj Hrvatskoj, i na kraju je predvodio stvaranje države, i bio je ključan čovjek u realizaciji te velike stoljetne želje hrvatskog naroda da ima svoju državu", zaključio je Jandroković.

Predsjednika Hrvatskog sabora na Mirogoju su između ostalih pratili i zamjenik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

Medved je kazao kako je Tuđmanov doprinos u stvaranju samostalne i suverene hrvatske države nemjerljiv te oslikava kako u svakom političkom vremenu postoje ljudi koji taj trenutak moraju ili trebaju prepoznati, a predsjednik Tuđman je prepoznao, i cijeli svoj život ugradio u stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 17:48