darko žužek

HDZ-ov virovitički dožupan obavijestio Đakića da izlazi iz stranke: Odlazi iz osobnih razloga

Informaciju je potvrdio drugi HDZ-ov župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović
Josip Đakić
 Goran Mehkek/Cropix

HDZ-ov dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak napušta stranku. Kako doznaje N1, prije nekoliko dana šefu županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josipu Đakiću te HDZ-ovom gradskom odboru Orahovice poslao je dopise u kojima ih o tome obavještava.

Kako je naveo, iz HDZ-a izlazi iz osobnih razloga. Informaciju je za N1 potvrdio HDZ-ov župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

N1 piše kako vrh HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji pokušava razgovarati s dožupanom kako bi povukao svoj dopis.

Žužek je posljednji u nizu koji napušta HDZ. Jučer je o svom izlasku iz stranke izvijestio predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Slavko Grgić koji je najavio da će se kao nezavisni kandidat kandidirati za gradonačelnika Otoka.

Vukovarsko-srijemski HDZ ranije je napustio i Damir Juzbašić, šef Ravnateljstva za robne zalihe RH koji u utorak predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje.

S Juzbašićem i troje potpredsjednika županjskog HDZ-a tu je stranku u utorak napustilo 30-tak članova iz Županje.

HDZ nema problema samo u Slavoniji, prije nekoliko dana objavljeno je da je ispisnicu iz stranke zatražio i šef pulskog HDZ-a Petar Ćurić koji je trebao biti kandidat za gradonačelnika Pule.

Stranku je napustio i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić koji je javio da na izbore ide kao neovisni kandidat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:48