DAMIR DEKANIĆ

HDZ-ov vukovarsko-srijemski župan: ‘Rezultati su poražavajući, poreznu politiku treba prilagoditi istoku RH ‘

Moramo sad i odmah učiniti neke stvari, a ne gubiti vrijeme analiziranjem što se dogodilo ili se moglo dogoditi, rekao je

Damir Dekanić

 Vlado Kos/CROPIX

HDZ-ov vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je u petak kako su rezultati popisa stanovništva poražavajući te da je jedini način za bolji život na istoku Hrvatske promjena porezne politike, odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

"Ako bi usporedili ove rezultate s onima od prije rata, onda su rezultati još poražavajući. Razlog svega toga su posljedice rata, ali i odljev stanovnika koji nam se događa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, odnosno potrebom mladih ljudi da odmah i sad imaju sve“, ocijenio je u izjavi Dekanić.

Po njegovu mišljenju, jedini način za bolji život na istoku Hrvatske je promjena porezne politike odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

"Moramo sad i odmah učiniti neke stvari, a ne gubiti vrijeme analiziranjem što se dogodilo ili se moglo dogoditi“, rekao je župan Damir Dekanić.

Naglasio je i kako su županijske vlasti Vukovarsko-srijemske županije, otkako je on na dužnosti župana, kroz proračun uvele niz mjera kojima se pomažu obitelji slabijeg imovnog stanja, potiče ostanak mladih obitelji te ulaže u projekte koji podižu razinu životnog standarda.

Prvi rezultati popisa stanovništva 2021., koje je Državni zavod za statistiku (DZS) objavio u petak, pokazuju da se u razdoblju od 2011. do 2021. broj stanovnika Hrvatske smanjio za 396.360 osoba, odnosno 9,25 posto. Najveći pad broja stanovnika bilježi Vukovarsko-srijemska županija, gdje je smanjen za 19,54 posto, odnosno za 35.083 stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2022 15:05