ZBUNJUJUĆA PORUKA

HDZ-ov ŽUPAN PROTIV MOSTOVIH PLANOVA U Šibeniku dao postaviti plakat s dobrodošlicom u Zadarsku regiju

 Foto: Facebook

Na službenoj tabli za oglašavanje uz Jadransku magistralu, u četvrtak poslijepodne na zapadnom ulazu u Šibenik 'osvanuo' je jambo plakat s natpisom 'Dobro došli u Zadarsku regiju.

Ovakav slogan izazvao je burne reakcije šibenskih vozača koji su ga primijetili, a ubrzo i bijes građana, koji su pomislili da je riječ o nekakvoj provokaciji iz susjedne županije. Čak je i šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio kako je zasigurno riječ o nekakvoj 'neslanoj šali' te je angažirao i komunalno redarstvo da ukloni 'sporni plakat'.

Međutim, vrlo brzo oglasio se šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je pojasnio čitavu stvar.

- Ovo je dio kampanje Hrvatske zajednice županija u sklopu koje želimo građanima na provokativan način pokazati kako bi izgledala regionalizacija Hrvatske, odnosno novi teritorijalni ustroj koji se spominje, a kojim se želi ukinuti županije. Sa ovom provokativnom kampanjom želimo građanima pokazati što znači pripadati svojoj županiji i svojoj povijesno-geografskoj regiji. S obzirom na brojne reakcije, u tome smo uspjeli – kazao je Goran Pauk, inače, predsjednik Hrvatske zajednice županija i član HDZ-a.

Pauk je dodao kako će u sklopu ovog marketinškog poteza HZŽ-a slični plakati ovih dana biti postavljeni u Istarskoj i Vukovarosko-srijemskoj županiji.

U ovoj krovnoj organizaciji svih županija, inače, bez obzira na stranačku pripadnost vlada jedinstvo u stavu da nova vlast ne smije dirati u postojeći teritorijalni ustroj Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:14