OBITELJSKI POSAO

HDZ-ov župan u milijunskom projektu: U popularnom ljetovalištu gradit će veliku kuću u prvom redu do mora

Nikola Dobroslavić zatražio je izdavanje građevinske dozvole

 Ispu.mgipu.hr/CROPIX

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ) županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju podnio je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole na parceli u Slanom.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o dvama zemljištima na predjelu Vrelo, u prvom redu do mora, ukupne površine oko 1580 četvornih metara. Sve osobe koje imaju pravni interes moći će obaviti uvid u spis predmeta.

image

Nikola Dobroslavić zatražio je izdavanje građevinske dozvole

Screenshot

U pozivu se navodi kako je građevinska dozvola zatražena za izgradnju stambene građevine na parceli formiranoj od jedne manje, površine oko 260 kvadrata, i dijela veće, koja ima ukupnu površinu od 1320 četvornih metara.

I dok je na manjoj parceli nesporno vlasništvo aktualnog čelnika najjužnije hrvatske županije, na onoj većoj je u zemljišnim knjigama još uvijek ubilježen "pretpotopni" pravni sustus "društveno vlasništvo s pravom upravljanja Općina Dubrovnik".

Također je vidljivo i da je u tijeku postupak sređivanja stanja i uknjižbe stvarnog vlasnika.

- Planiram zajedno s mojom djecom izgraditi obiteljsku kuću pa sam pokrenuo zahtjev za izdavanje građevinske dozvole - rekao je župan Dobroslavić za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:41