TEŠKE OPTUŽBE

HDZ-OVAC KOJEG JE KĆER OPTUŽILA ZA OBITELJSKO NASILJE POVLAČI SE SA SVIH DUŽNOSTI, ALI TVRDI 'Ta priča nije istinita'

 
 Darko Tomas / CROPIX

Nakon što ga je njegova kćerka iz prvoga braka, Petra Š, javno prozvala na nasilje koje je provodio nad njom i njezinom majkom, svojom tadašnjom suprugom, u vrijeme dok su živjeli zajedno, Igor Krizmanić, HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Požege odlučio se povući iz javnog i političkog života, odnosno sa svih stranačkih i drugih javnih dužnosti.

No, pri tome ističe da je sve što je njegova, danas 25-godišnja kćer, iznijela u javnost neistina.

„Priča koja se pojavila u javnosti o navodnim događajima iz moga života, nije istinita i to ću dokazati pravnim putem. Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu, te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo u stranci i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti, pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege,“ napisao je Krizmanić u priopćenju za javnost, a nakon što je i predsjednik požeškog HDZ-a i tamošnjeg Gradskog vijeća prof. dr. Željko Glavić najavio da će od Krizmanića tražiti da se povuče sa stranačkih i političkih dužnosti.

Požeškog političara kćerka je preko društvene mreže prozvala da je nad njom provodio nasilje dok su živjeli kao jedna obitelj, da ju je tukao i vrijeđao, kao i njezinu majku te da je to učinio i za vrijeme brakorazvodne parnice koja se događala prije 15 godina. On je sve to demantirao i najavio pravnu bitku kako bi dokazao da ništa od toga nije točno. No, njegova verzija događaja u drastičnom je nesrazmjeru s onim što je napisala Petra:

- Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled, pa umjesto 5 kn sam dobila glavom od vrata, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne? Sjećam se da više ne mogu podnijet juhu, jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu bile ruku oko njezinog vrata. Sjećam se i moje krvi, ostavio je na kuhači. Sjećam se i rastave. Sjećam se suza, samoozljeđivanja i upornog pitanja: ZAŠTO MENE TATA NE VOLI - napisala je, između ostalog, u potresnoj ispovijesti Petra Š.

Premijer Plenković o slučaju HDZ-ovog dužnosnika iz Požege: 'Vidjet ćemo hoće li biti isključen iz stranke'

Premijer Andrej Plenković je nakon Godišnje konferencije Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj u razgovoru s novinarima komentirao i optužbe protiv HDZ-ovog dužnosnika iz Požege za obiteljsko nasilje.

"Ja sam kao i vi, čitajući te informacije saznao za to. Odmah smo kontaktirali predsjednika Županijskog odbora da provjeri. Koliko vidim već je dao izjavu da zamrzava status i napušta sve stranačke dužnosti. To je jasan signal da HDZ ne tolerira nasilje. Ne znam kako se to događa, ali stalno je nešto vezano za Požegu. Koliko vidim, riječ je o događajima od prije barem 15-ak godina", rekao je premijer, kako prenosi N1. Na pitanje hoće li požeški dužnosnik biti isključen iz stranke, Plenković kaže: "Vidjet ćemo."

"Ne možemo generalizirati. Poruka koju šaljemo otkad smo na vlasti je da nemamo nikakve tolerancije na nasilje. Prepoznali smo taj grozan društveni fenomen i svim mehanizmima koje imamo na raspolaganju trebamo prevenirati, sankcionirati počinitelja, pomoći žrtvi i senzibilizirati javnost", rekao je premijer na pitanje treba li nešto mijenjati u požeškom HDZ-u, kako javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:37