BIZARAN SKANDAL

HDZ-ovac koji je uhvaćen u krađi željeza na obilaznici preduhitrio stranku; Oporba: ‘Neviđeno kokošarenje‘

‘Da se u po bijela dana tovari armaturno željezo s gradilišta i da to radi istaknuti karlovački HDZ-ovac, to još nismo vidjeli‘

Stjepan Turković

 Mario Pusic/Cropix/Cropix

Stjepan Turković javnosti je danas poručio da više nije u HDZ-u, iz stranke je doista izašao sam, ali samo kako bi preduhitrio izbacivanje, potvrdili su nam to u karlovačkom HDZ-u nakon "saznanja o djelovanju gospodina Stjepana Turkovića koje je prouzročilo štetne posljedice za ugled stranke, predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić pokrenuli postupak bezuvjetnog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice".

- U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak - poručuju uz napomenu kako on "nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji.

- Bez zadrške osuđujem počinjenje krađe, kao i svako drugo kršenje zakona. Dajem podršku svim institucijama koje su nadležne utvrditi okolnosti i činjenice počinjenja te sankcionirati odgovorne osobe - reagirala je i karlovačka županica Martina Furdek Hajdin.

Priopćenje je poslala i predsjednica karlovačkog SDP-a Dragica Malović.

- Može li niže? Da je netko od HDZ-ovaca uhvaćen u krađi stvarno nije nikakva novost, ali da se krade ovako bezočno, da se u "po bijela dana" tovari armaturno željezo s gradilišta zaobilaznice Turnja i da to radi istaknuti karlovački HDZ-ovac, zajedno sa svojim sinom, takvo kokošarenje, čini nam se, još nismo vidjeli. Ta kleptomanija kod HDZ-a ne preže ni od čega.

U početku su se pokrala zdrava poduzeća u privatizaciji, onda se kralo iz proračuna, državnog i inih lokalnih, što za strančicu što za sebe same, pa se prešlo na europski novac, a sada... armatura s gradilišta. Pored toga svi se redom fino uhljebili do koljena sedmog, pa valjda sada, eto, iz hobija kradu. Od sebe i svojih sugrađana. Past će sada kojekakve isprike uz standardnu mantru: "Nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže!". A nama će reći partija i tuži i sudi, kaže Malović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:22