UGROŽENA VRSTA

HDZ-ovac SE SLIKAO SA ZAŠTIĆENOM ŠKOLJKOM, A ONDA ŠOKIRAO OPRAVDANJEM 'Nisam je izronio ja, nego djeca, a ja na slici perisku vraćam u more'

 
 Facebook

Gradski vijećnik u Koprivnici i član HDZ-a Ernest Forjan na svom Facebook profilu objavio je fotografiju na kojoj drži školjku perisku.

Nakon što su ga u komentarima upitali zna li da se radi o zaštićenoj vrsti koju se ne smije vaditi iz mora, odgovorio im je kako “nikada u životu nije sve kako izgleda na slici. Vaša kritika stoji, ali je istina drugačija. Nisam školjku izronio već su je djeca izvadila iz mora. Zamolio sam ih da mi je daju kako bih je vratio u more. Moj je grijeh što sam se poslikao s njom kada sam je vraćao moru gdje i pripada”.

Inače, prema Zakonu o zaštiti prirode kazne za fizičku osobu za protuzakonitu radnju izlova su u visini od sedam do 20 tisuća kuna. Školjka periska (Pinna nobilis) zaštićena je i Pravilnikom o proglašavanju divljih svojti zaštićenim i strogo zaštićenim za čije je uništavanje određena odšteta u visini od 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:36