PRIVELA IH POLICIJA

HDZ-ovce gađali jajima: 'Ovo vam je za Purdu, ovo za krizu, ovo za škver...'

Jaje je pošpricalo cipele ministra Bačića, ali pred samim ulazom netko iz pratnje mu ih je obrisao papirnatom maramicom
 Ivo Ravlić/CROPIX

OMIŠ - Vlada Jadranke Kosor čini sve da kroz pregovore s EU sačuva škverove i radna mjesta i da se novi brodovi počnu ugovarat u brodogradilištima, naglasio je Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a i ministar graditeljstva na proslavi 21. obljetnice osnutka stranke u Omišu.

Punu podršku dao je realizaciji projekata važnih za cetinsku krajinu, osobito infrastrukturnih, kao što se nastavlja graditi zaobilaznica. Spomenuo je teške optužbe oporbe za korupciju u HDZ-u čime se tereti svaki član za kolektivnu odgovornost. Bačić poručuje kako nije netko lopov jer pripada nekoj stranci, lopov ima ime i prezime.

„Mi u HDZ-u možemo visoko uzdignutog čela izići na izbore i pobijedit ćemo. Do tada je potrebno provesti gospodarski program, podržati premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, i držati se zajedno“, poručio je Bačić.

Posebno je istaknuo značaj zaključenja europskih pregovora, po čemu ćemo biti generacija koja je ostvarila i drugi značajan Tuđmanov projekt kao povijesni prioritet, a to je upravo ulazak u EU. Što se tiče velikog broja nezaposlenosti Bačić je naveo kako je za vrijeme Račanove vlade bilo 390 tisuća nezaposlenih i to kada je rast gospodarstvu dostizao stopu od 5 do 6 posto. Da se tada više ulagalo u gospodarstvo bila bi izbjegnuta ovako velika kriza. Naglasio je kako nikakvo sjeme razdora koje se pokušava nametnuti između hrvatskih branitelja i HDZ-a ne može uspjeti. Ako je itko nakon smrti predsjednika Tuđmana učinio na brizi za branitelje onda je to Jadranka Kosor kao ministrica i predsjednica Vlade.

Skup je pozdravio gradonačelnik Ivan Škaričić, prisjećajući se dana osnivanja prvih ogranaka i kasnijih izbornih pobjeda, zahvaljujući projektima za boljitak kraja. Ako dozvolimo ovima s kojima smo se 20 godina mirili, a oni se nisu htjeli pomiriti jer se nisu pomirili s hrvatskom državom, da dođu na vlast, bit će nam gore nego 1971., zaključio je dr. Dujomir Marasović.

Jajima po HDZ-ovcima

Prije ulaska uzvanika u gradski komorni teatar Ilirsko sjemenište dvije su mlađe ženske osobe stale bacati nekoliko jaja dužnosnicima HDZ-a pred noge. Žene su dovikivale ovo vam je za Purdu, ovo za krizu, ovo za škver….Jaje je pošpricalo cipele ministra Bačića, ali pred samim ulazom netko iz pratnje mu ih je obrisao papirnatom maramicom. Potom je žene privela policija (Ana Dragičević)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:16