PREDRAG FRED MATIĆ

‘HDZ-ovci i Plenković su se klanjali Glogoškom, Klemmu i ekipi, a sad govore o govoru mržnje‘

‘Ovo je Plenkoviću došlo kao kec na desetku da skrene pozornost s mnogih pitanja‘, rekao je Matić.
Predrag Fred Matić
 Marko Todorov/Cropix

SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić gostovao je u emisiji "Novi dan" N1 televizije te komentirao predstojeće lokalne izbore, slučaj riječkog kafića Three Monkeys i govor mržnje te cijepljenje i isporuku cjepiva.

Sporija od očekivanog isporuka cjepiva je veliki problem o kojem se u Bruxellesu svakodnevno raspravlja, kaže SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić. “Netko je zabrljao u procesu, od nabave do isporuke. Netko će za to morati odgovarati”, istaknuo je za N1.

Komentirajući slučaj riječkog kafića Three Monkeys čiji je vlasnik kazao da HDZ-ovci nisu dobrodošli, što je predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković okarakterizirao kao govor mržnje, Matić nas podsjeća na događaje od prije pet, šest godina i šator u Savskoj.

“Ako su HDZ-ovci u ičemu majstori, onda su majstori u politici ‘drž’te lopova’. Svi ti ljudi koji su prije pet, šest godina podržavali šatoraše, dolazili u Savsku, ljubili prsten Glogoškom, a među njima je naravno bio premijer Plenković, svi viđeniji HDZ-ovci i crkveni vjerodostojnici i ona tzv. predsjednica. Svi su bili tamo i klanjali se Glogoškom, Klemmu i ekipi i oni sada govore o govoru mržnje”, oštar je Matić.

“Ovo je Plenkoviću došlo kao kec na desetku da skrene pozornost s mnogih pitanja. Kad bi to bio najveći problem u Hrvatskoj, onda bi Hrvatska bila sretna zemlja. Kad je bio u šator onda je to bilo jedno. I kada je drečao protiv nenarodne vlasti, legalno izabrane na demokratskim izborima. A sada se stvara žrtva od njih i maltene svaki restoran ih želi ubiti”, dodaje.

Osvrnuo se i na izjavu HDZ-ovca Maria Kapulice koji se boji da djecu HDZ-ovaca sutra možda neće pustiti u tramvaj. “Neće gospodine Kapulica, svi vozači tramvaja su ili u HDZ-u ili Bandićevoj stranci, prema tome može samo nekoj drugoj djeci biti zabranjen ulazak u tramvaje”, rekao je Matić za N1.

“Prije šest godina mene i Glavaševića, Nađ, godinu i pol dana čuvala je i pratila policija. Tada je to bilo sve okej. Sad je to pobuna, Plenkovića žele ubiti. Majstori su u tome da okrenu situaciju, to im se treba priznati”, kaže.

Smatra da će SDP ostvariti dobre izbore na predstojećim lokalni izborima te da će, između ostaloga, zadržati Rijeku. Iako se u mnogim stvarima slaže s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, ne odobrava njegovu izjavu da neće glasati.

“Ne slažem se s njegovom izjavom da neće izaći na izbore. Poruka predsjednika koji izlazi na izbore je poruka građanima. Za koga ćete glasati, to je vaša stvar. Ali izađite na ibore. Glasajte za koga god hoćete – Donalda Trumpa, Paju Patka – to je vaše demokratsko pravo, za to smo se borili. Ali izađi na izbore”, zaključuje Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2023 14:38