URNEBESNA PRIPREMA

HDZ-ovci novinarima greškom poslali šalabahter za presicu: ‘Žalac ne spominjite ako baš ne morate‘

Sudeći po uputama međimurskog HDZ-a, Vlada ne kupuje borbeni avion Rafale, već poznatu slasticu

Darko Horvat

 Marko Todorov/Cropix, Regionalni.com

Međimurski HDZ održao je konferenciju za medije na kojoj je predsjednik županijske organizacije i ministar Darko Horvat nahvalio zasluge hrvatske Vlade u gospodarskom oporavku zemlje i borbi protiv COVID-a, piše e-Medjimurje.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, no glavnu je riječ vodio predsjednik međimurske organizacije HDZ-a i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

- Na putu smo potpunog gospodarskog oporavka ekonomije u 2021. godini, te nastavka pozitivnih trendova u 2022. godini - kazao je Horvat i dodao kako je Hrvatskoj povećana projekcija rasta realnog BDP-a s 5,4 posto na 8,1 posto u jesenskim makroekonomskim prognozama EK, a dodatno ohrabruje i ocjena kreditne agencije Fitch da povisi investicijski rejting Hrvatske s BBB- na BBB, i to s pozitivnim izgledima za rast.

Urnebesni šalabahter

Prije konferencije, međimurski je HDZ novinarima umjesto najave presice greškom poslao šalabahter za konferenciju čiji su neki dijelovi doista urnebesni. Portal Regionalni.com izdvojio je najbolje:

– Nabavka 12 Rafaela (slatkiša?, op.u.). Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni – piše među ostalim na šalabahteru.

HDZ-ovci su se osvrnuli i na pandemiju.

– Vlada je pokazala što je snaga države. Nema drugih aktera, nema te organizacije koja će nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve situacije – tvrdi međimurski HDZ.

image

Šalabahter za HDZ-ovce

Regionalni.com

Nisu ostali dužni ni predsjedniku Milanoviću.

– Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike – poručuju međimurski HDZ-ovci predsjedniku države.

U šalabahteru se našla i bivša ministrica Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora.

– KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i nasrtali na neovisan rad institucija…) – piše u HDZ-ovom šalabahteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:22