BURNE REAKCIJE

HDZ-ovci Puljku: ‘Zašto lažeš? Građani vide da si od uglednog znanstvenika postao neugledni gradonačelnik lažljivac!‘

S istom porukom na Facebooku su se oglasili i iz splitskog ogranka HDZ-a
Ivica Puljak/Ante Sanader
 Tom Dubravec/bozidar Vukicevic/cropix

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u intervjuu za N1 u emisiji Točka na tjedan je govorio o najnovijim zbivanjima na gradskoj političkoj sceni. Između ostalog, rekao je kako Vlada i premijer Andrej Plenković svjesno koče razvoj Splita. Poručio je da mu to govore i sami ministri, a kao primjer navodne blokade naveo je izostanak odobrenja koncesije na Žnjanu.

- Ministar Butković je u nekoliko navrata rekao da je što se njih tiče sve spremno i to je poslano Plenkoviću i Vladi da to stavi na Vladu. Ja ovim putem pozivam premijera Plenkovića da riješi taj problem koncesije, da napokon odluči tko će dobiti koncesiju, da se taj problem zaista može realizirati. Ja se nadam da će tu tvrtku dobiti tvrtka Žnjan d.o.o. koja je tvrtka Grada Splita i da ćemo početi realizirati taj projekt, rekao je između ostalog Puljak i izazvao pravu bujicu reakcija iz HDZ-a.

Prvo reagirali iz Ministarstva

Prvo su se javili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u kojem su poručili da Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem radi sve upravo kako bi se Grad Split čim više razvio.

- Gradonačelnik Puljak tvrdi kako Vlada, odnosno sam predsjednik Vlade, koči razvoj grada Splita kroz navodno odugovlačenje s donošenjem odluke za koncesiju na pomorskom dobru u uvali Žnjan. Navedena tvrdnja je u potpunosti neutemeljena i netočna budući da je sam postupak davanja navedene koncesije prišao kroz redovan postupak, kao i bilo koja druga odluka koja je u proceduri donošenja na Vladi Republike Hrvatske. U ovom trenutku traje proces prikupljanja mišljenja od nadležnih državnih tijela a sve kako bi se uskoro donijela navedena Odluka. Dakle, nema govora o kočenju ili oduživanju s odlukom kako gradonačelnik Puljak danas tvrdi, započinje priopćenje Ministarstvo kojem je na čelu Oleg Butković.

- Nadalje, u prilog tome da Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem radi sve upravo kako bi se Grad Split čim više razvio, u nastavku navodimo samo najvažnije započete projekte u prometnom sektoru za vrijeme mandata ove Vlade. Riječ je o projektima poput novog ulaza u Split - čvor Vučevica na A1 - tunel Kozjak - čvor na DC8 - trajektna luka Split, projekta izgradnje nove pristupne i izlazne ceste iz trajektne luke Split - “interventni izlaz iz luke“, nove multimodalne platforme splitske aglomeracije Solin - Stobreč - Dugi Rat - Omiš, rampe na ulici Zbora narodne garde, daljnjim koracima u provedbi projekta „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području Grada Splita“. Također tu su projekti u realizaciji poput rekonstrukcije i dogradnje Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijedan 42,6 milijuna kuna, nabava novih autobusa za javni prijevoz te mnogih drugi.

Tijekom posljednje tri godine na svim ovim projektima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao nadležno tijelo, uz tvrtke iz resora, intenzivno surađivalo sa splitsko-dalmatinskom županijom te s Gradom Splitom, a sve kako bi se čim prije pokrenuli navedeni projekti. Rezultati toga počinju biti vidljivi budući da su nedavno otvoreni radovi na projektu izgradnje rampe na raskrižju Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata. Pokretanje ovog ali i ostalih gradilišta na području Splita označava ujedno i pokretanje velikog investicijskog ciklusa u grad Split i okolicu, a što će u konačnici osigurati smanjenje gužvi, veću sigurnost i bolju povezanost. To je ujedno i jedan od strateških ciljeva ove Vlade o čemu i govore svi pokrenuti projekti, zaključuje se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Butković: Puljak bezobrazno laže

Ubrzo nakon toga javio se i sam ministar Butković.

- Današnji istup gradonačelnika Puljka zaista nije imao nikakvog smisla. Nažalost, njegovo nesnalaženje u upravljanju gradom koje je dosad pokazao nije opravdanje da ovako bezobrazno laže o koncesiji na Žnjanu i dezavuira sve što Vlada RH čini za razvoj Splita proteklih 5 godina!, napisao je Butković na Twitteru.

Sanader: Puljak, zašto lažeš?

Politički tajnik HDZ-a i čelnik splitsko-dalmatinske organizacije Ante Sanader na Facebooku je ponovio tvrdnje ministarstva te dodatno optužio gradonačelnika Puljka da laže.

U nastavku prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

"Puljak – zašto lažeš?

Splitski gradonačelnik čini sve suprotno od onoga što je najavio. Prije svega, kako će biti transparentan i štititi interese grada i gradskih ustanova. Umjesto toga do sada smo imali brojne afere gospodina Puljka te svađe, koje su rezultirale potpunim neredom u gradskoj upravi. Osim nesnalaženja u upravljanju gradom, Puljak je sada kako bi opravdao svoju nesposobnost počeo i lagati.

Naime, danas u razgovoru za N1 televiziju tvrdi kako Vlada, odnosno sam predsjednik Vlade Andrej Plenković, koči razvoj grada Splita kroz navodno odugovlačenje s donošenjem odluke za koncesiju na pomorskom dobru u uvali Žnjan. Navedena tvrdnja je u potpunosti neutemeljena i netočna budući da je sam postupak davanja navedene koncesije prošao kroz redovan postupak, kao i bilo koja odluka koja je u proceduri donošenja na Vladi Republike Hrvatske. U ovom trenutku traje proces prikupljanja mišljenja od nadležnih državnih tijela a sve kako bi se uskoro donijela navedena Odluka. Dakle, nema govora o kočenju ili oduživanju s odlukom kako gradonačelnik Puljak tvrdi.

Nadalje, u prilog tome da Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem radi sve upravo kako bi se Grad Split čim više razvio, u nastavku navodimo samo najvažnije započete projekte u prometnom sektoru za vrijeme mandata ove Vlade. Riječ je o projektima poput novog ulaza u Split – čvor Vučevica na A1 – tunel Kozjak – čvor na DC8 – trajektna luka Split, projekta izgradnje nove pristupne i izlazne ceste iz trajektne luke Split – “interventni izlaz iz luke“, nove multimodalne platforme splitske aglomeracije Solin - Stobreč - Dugi Rat – Omiš, rampe na ulici Zbora narodne garde, daljnjim koracima u provedbi projekta „Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području Grada Splita“. Također tu su projekti u realizaciji poput rekonstrukcije i dogradnje Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijedan 42,6 milijuna kuna, nabava novih autobusa za javni prijevoz te mnogih drugi.

Tijekom posljednje tri godine na svim ovim projektima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao nadležno tijelo, uz tvrtke iz resora, intenzivno surađivalo sa splitsko-dalmatinskom županijom te s Gradom Splitom a sve kako bi se čim prije pokrenuli navedeni projekti. Rezultati toga počinju biti vidljivi budući da su nedavno otvoreni radovi na projektu izgradnje rampe na raskrižju Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata. Pokretanje ovog ali i ostalih gradilišta na području Splita označava ujedno i pokretanje velikog investicijskog ciklusa u grad Split i okolicu, a što će u konačnici osigurati smanjenje gužvi, veću sigurnost i bolju povezanost. To je ujedno i jedan od strateških ciljeva ove Vlade o čemu i govore svi pokrenuti projekti.

Puljak dezavuira sve što Vlada Andreja Plenkovića čini za razvoj grada Splita, a građani konačno vide kako je Puljak u kratkom roku, prešao put od uglednog znanstvenika do neuglednog gradonačelnika lažljivca", napisao je Sanader.

S istom porukom na Facebooku su se oglasili i iz splitskog ogranka HDZ-a:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2021 17:00