O OBUCI UKRAJINACA

HDZ-ovi na Facebooku izvrijeđali Mostovce: ‘Milanovićevi mališani otprije su dno, a od danas su dno dna‘

‘Dobro je da svi Hrvati vide na kakvu je moralnu bijedu spalo vodstvo MOST-a‘
 Damjan Tadić/Cropix

Na Facebook profilu Hrvatske demokratske zajednice izašla je objava u kojoj su komentirali današnje događaje u Saboru vezane uz neizglasavanje odluke o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Objavu prenosimo u cijelosti:

‘Milanovićevi mališani otprije su dno, a od danas su dno dna. Trijumfalno se raduju jer Hrvatska neće pomoći Ukrajini, žrtvi svirepe agresije, samo zato što misle kako bi to moglo nanijeti štetu Vladi RH i HDZ-u. Kako sitno, kratkovidno, kompleksaško i gubitničko razmišljanje! Po mjeri Grmoje. Dobro je da svi Hrvati vide na kakvu je moralnu bijedu spalo vodstvo MOST-a.‘

Podsjetimo, odluka o sudjelovanju Hrvatske u misiji EUMAM, u kojoj bi se obučavali ukrajinski vojnici u Hrvatskoj, u petak u Saboru nije prošla jer je za nju glasalo 97 od potrebnog 101 zastupnika, koliko iznosi dvotrećinska većina.

"Za" je glasala parlamentarna većina koja iznosi 77 zastupnika, a uz njih, kako su ranije i najavili, troje zastupnika IDS-a.

Iako se nagađalo da će i oni poduprijeti odluku o misiji, Socijaldemokrati su sve do trenutka glasanja skrivali kako će se izjasniti, a u konačnici, od ukupno 18-ero zastupnika 16 je bilo prisutno (dvoje su izostali sa sjednice zbog opravdanih razloga). "Za" je glasalo njih 15-ero, dok je protiv iz tog Kluba jedino bio Franko Vidović, predsjednik Odbora za obranu, koji se i ranije protivio toj misiji.

Odluku su podržali i Zlatko Hasanbegović iz Kluba Domovinskog pokreta te Milan Vrkljan iz Kluba za Pravednu Hrvatsku.

Protiv se izjasnilo desetero zastupnika – petorica iz Kluba Domovinskog pokreta - Ivan Penava, Stephen Bartulica, Davor Dretar, Stipo Mlinarić i Daniel Spajić.

Crveni gumb stisnuli su i Hrvatski suverenisti Marijan Pavliček i Željko Sačić, te Ružica Vukovac iz Za pravednu Hrvatsku, kao i Krešo Beljak i Željko Lenart iz Kluba HSS-a i Radničke fronte.

U glasanje o obuci ukrajinskih vojnika u sklopu misije EUMAM nisu se, kako su ranije i najavili, uključili klubovi SDP-a, Mosta, Zeleno-lijevog bloka, Centra i Glasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:58