‘IMAMO NAJBOLJI PROGRAM‘

HDZ predao liste DIP-u, Plenković: ‘Idemo u obnavljanje povjerenja hrvatskog naroda‘

‘Naš je temeljni cilj bolji i kvalitetniji život naših građana‘, kazao je Plenković

Predaja Državnom izbornom povjerenstvu prijedloga lista i kandidata za parlamentarne izbore - HDZ, HSLS, HDS, HSU, HNS

 Damjan Tadic/Cropix

U 13 sati u Državnom izbornom povjerenstvu prijedlog lista i kandidata za parlamentarne izbore predali su Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Hrvatska demokršćanska stranka, Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska narodna stranka.

image

Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Tomo Medved

Damjan Tadic/Cropix

Liste su predali kao koalicija HDZ, HSLS, HDU, HNS i HSU. Plenković kaže da su i ranije surađivali i ostvarili sjajne rezultate, piše N1.

“Idemo u obnavljanje povjerenja hrvatskog naroda, vjerujemo da je naš program najbolji od onog što se nudi na političkom tržištu jer smo realni”, rekao je premijer.

“Naš je temeljni cilj bolji i kvalitetniji život naših građana”, kazao je Plenković te dodao da žele da do 2028. prosječna plaća bude 1.600 eura… Plenković je naglasio i da je cilj članstvo Hrvatske u OECD-u.

“Želimo bolje upravljanje, snažniju borbu protiv korupcije… Uvjeren sam da će nam to pomoći za kvalitetniji život i snažnije gospodarstvo”, rekao je.

Prema njegovim riječima, ozračje na terenu je sjajno. “Očekujemo povjerenje i nastavak angažmana na upravljanju Hrvatskoj”, naglasio je predsjednik HDZ-a.

Na pitanje o tome zašto na listama nema dovoljno žena, Plenković je rekao kako su u zadnjem sazivu sabora imali 19 žena u Klubu. “Znate da smo istaknute članice HDZ-a pozicionirali na najvažnije međunarodne funkcije koje je Hrvatska ikad imala”, rekao je te naveo Mariju Pejčinović Burić, Dubravku Šuicu, Ivanu Maletić kao primjere, a rekao je i kako na listama ima 38 žena. “Pokušali smo napraviti balans. Kad je stranka snažna, jaka, prisutna u cijeloj zemlji, kad pouzdano znamo da će iz svake županije imati zastupnika, kad moramo uključiti i čelnike i mlade i iskusne, onda ovo 151 mjesto jednostavno nije dovoljno”, kazao je Plenković. Dodao je i da su sve žene na listama sjajne i da će dati svoj doprinos pobjedi HDZ-a.

image

Andrej Plenković

Damjan Tadic/Cropix

“Kad sam postao predsjednik HDZ-a imali smo minus od 17 milijuna kuna, danas u kampanju ulazimo konsolidirani i sa snagom koja nam omogućuje da sve svoje obveze izvršavamo na vrijeme”, odgovorio je na pitanje o velikoj kaznu koju bi HDZ mogao platiti zbog nedostatka žena na listama. “To što netko nije na listi ne znači da se neće angažirati”, naglasio je.

Plenkovića je na izlazu iz zgrade Sabora čekala stranačka mladež, a na pitanje zašto pristup Markovom trgu nije dopušten i ostalim građanima, Plenković je rekao kako su na vrijeme zatražili pristup i dobili ga te da su to mogli i svi ostali koji su dolazili predati liste. Nakon toga je nastavio kako se prije tri godine na Markovom trgu dogodio teroristički napad u kojemu je ranjen hrvatski policajac te kako oni koji već tri godine pričaju o tome nikada nisu pitali kako je on, kao i da vjerojatno nikada nisu pokušali prići rezidencijama u Berlinu, Londonu ili Parizu.

“Što ne otvorimo Pantovčak pa nek se ljudi šeću do ureda Milanovića? Tamo je sve zatvoreno i to nitko ne spori već dobrih 200 godina”, zaključio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:03