LIKUJU NA FACEBOOKU

HDZ: ‘Raspao se Cirkus ‘Oporba‘, klaun Raspudić, akrobatkinja Mrak-Taritaš, gutačica vatre Benčić...‘

Oko protivljenja imenovanju Šveba na čelo HRT-a prošlog tjedna ujedinila se oporba, ali danas nisu imali dovoljno ruku da to zaustave
Oporba za govornicom u Saboru
 Screenshot: Saborska TV

Hrvatski sabor je sa 77 glasova 'za' i 55 'protiv' u srijedu ujutro izabrao Roberta Šveba za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Ruku za Šveba dignulo je i troje zastupnika Kluba SDSS-a, koji je dio saborske većine, a čiji je lider Milorad Pupovac u utorak poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje. S druge strane, oporbeni Most nije želio sudjelovati u glasovanju, pa je napustio Sabornicu.

Podsjetimo, oko protivljenja imenovanju Šveba prošlog tjedna ujedinila cijela oporba, čiji su zastupnici u jednom trenutku 'zaposjeli' govornicu te potom probdjeli noć u Saboru. Sve to, kao i niz izjava oporbenih zastupnika o cijeloj situaciji, bio je povod administratorima Facebook stranice HDZ-a da u dvije odvojene objave žestoko udare po opoziciji.

Prvo su napisali da se "raspao Cirkus Oporba", te pritom poimence prozvali nekoliko zastupnika zbog njihovih izjava:

- Raspao se Cirkus "Oporba", završio je otužni show.

Oporba je odnijela veličanstvenu pobjedu! - ohrabrivao se pehlivan Nikola Grmoja, zagrljen s bacačicom noževa Marijanom Puljak. Oporba je pokazala svoju nezaustavljivu snagu! - brijao je, po običaju, glavni klaun Nino Raspudić, držeći se za ruku sa žonglerkom Ivanom Kekin. Oporba je tu, nikad složnija! - egzaltirano se nadovezivala akrobatkinja Mrak Taritaš, nježno se zagledavajući u Zlatka Hasanbegovića. Ova će ekipa izdržati do kraja, ništa nas ne može zaustaviti! - proročanski je navještavao trbuhozborac Marin Miletić, uz pokliče odobravanja gutačice vatre Sandre Benčić. Ne zaboravimo ni ekvilibristicu Daliju Orešković.

I eto, raspao se Cirkus „Oporba“ i završio sa svojim showom. S nikad većim mnoštvom cirkuskih artista, udružena oporba svih boja & zastava uspjela je skupiti samo 55 glasova protiv novoga glavnog ravnatelja HRT-a - 19 zastupnika manje nego što broj u #SaborRH. Toliko o „nepobjedivoj“, „nikad složnijoj“ oporbi. Predstava je propala, menadžeri su u gubitku, sponzori se mršte…

Ali, ne brinite, cirkusanti će kad-tad opet doći u vaš grad. I opet umišljeno tvrditi da su njihove komične izvedbe „The Greatest Show on Earth“!, stoji na Facebook stranici HDZ-a.

Uskoro je uslijedila i nova objava, koja se malo više bavila zastupnicima Mosta, a u kojoj se također raspreda o "raspadu oporbe".

- Od „velebnog“ ujedinjenja oporbe, kako se hvalisao Grmoja, do velebnog raspada oporbe! Današnje glasovanje u #SaborRH pokazalo je da trećina oporbenih zastupnika nije željela imati veze s tim cirkusom, da nije htjela sudjelovati u novom debaklu MožeMo(st)-a & posrnulog SDP-a. A zašto bi se i pridružili tim licemjerima? Jer, najglasniji u dijeljenju prodika bio je bračni par Raspudić, upravo oni koji su postali nacionalno poznati u mandatu bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a! - poručio je naš zastupnik Goran Ivanović, napisali su iz HDZ-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:57