‘BABA VANGA‘

HDZ reagirao na tvrdnje Hajdaša Dončića: ‘Njegova proročanstva ostaju neispunjena‘

‘‘Proslavio‘ se tvrdnjom da će Restart koalicija osvojiti 68 mandata, a kasnije najavio da će Hrvatska preći 10.000 zaraženih na dan‘
Siniša Hajdaš Dončić
 Goran Mehkek/Cropix

Iz HDZ-a su u utorak reagirali na tvrdnje SDP-ovca Siniše Hajdaša Dončića rekavši kako njegova "proročanstva" ostaju neispunjena pa tako i ono da će broj zaraženih od koronavirusa na dan prijeći 10.000.

"Siniša Hajdaš Dončić „proslavio“ se prognozom da će na parlamentarnim izborima Restart koalicija dobiti 68 mandata, no ta ga - i osobna i SDP-ova - blamaža nije pokolebala da nastavi glumiti babu Vangu. Tako je 25. listopada zloguko najavljivao da će Hrvatska za 10-ak dana prijeći brojku od 10.000 zaraženih na dan, ali se nije ispunilo ni to njegovo 'proročanstvo'", napisali su iz HDZ-a na facebook profilu.

Podsjetili su kako je danas 1.467 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je neznatno povećanje od četiri posto, u odnosu na pretprošli utorak (27. listopada), kada ih je bilo 1.413, te tri posto u odnosu na prošli utorak (3. studenoga). Također, brojni epidemiolozi potvrđuju da rast broja zaraženih osoba stagnira, da je spriječen tzv. eksponencijalni rast, što je pokazatelj da zaštitne mjere koje su na snazi - djeluju.

"No čemu se čuditi od SDP-a? ,,Baba” Hajdaš „Vanga“ Dončić samo oponaša svog donedavnog šefa Davora Bernardića koji je također „briljirao“ s prognozama: uoči izbora tvrdio je da će uslijed epidemije 400.000 građana dobiti otkaz, politikantski i neodgovorno zazivajući kolaps, slom, urušavanje nacionalne ekonomije", naveli su iz HDZ.

Nasreću, zahvaljujući snažnim gospodarskim mjerama Vlade priječen je Bernardićev crni scenarij i očuvana su radna mjesta, poručili su.

"Zašto SDP uvijek priželjkuje gore? I nakon izbora kontinuirano nastoje minirati napore i Vlade i Nacionalnog stožera Civilne zaštite u borbi protiv pandemije koronavirusa i negativnih ekonomskih posljedica, navijaju za koronu i svjesno pokušavaju širiti paniku", pitaju se iz HDZ-a na svom facebook profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:05