SABOR

HDZ: Trećina oporbe ne glasuje za vlastite ‘prijedloge‘, to dovoljno svjedoči o njihovoj ozbiljnosti

Podsjeća da su u Hrvatskom saboru neslavno prošle još tri oporbene ‘inicijative‘
Hrvatski sabor; glasanje
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što Hrvatski sabor nije prihvatio tri oporbene inicijative, HDZ je u utorak poručio kako činjenica da trećina saborske oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njezinim redovima.

"Činjenica da 1/3 oporbe ne glasuje za vlastite "prijedloge" dovoljno svjedoči kakvo rasulo, kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima", poručio je HDZ na svojoj facebook stranici u objavio pod naslovom "Tresla se brda, rodila se - oporba!".

Podsjeća da su u Hrvatskom saboru neslavno prošle još tri oporbene "inicijative“.

"Premda broje 75 ruku u Saboru, za zaključak o radu Stožera civilne zaštite i interpelaciju o radu Vlade RH tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju. Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili - 52 glasa 'za'", istaknuo je HDZ.

Hrvatski sabor u utorak je odbio tri oporbene inicijative - osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje eventualnih utjecaja vlasti na istrage i procesuiranje slučajeva korupcije, interpelaciju o radu vlade tijekom koronakrize te Mostov zaključak o radu Stožera civilne zaštite. Osnivanje istražnog povjerenstva iniciralo je 40 oporbenih zastupnika nakon curenja informacija u "aferi Janaf", želeći da se istraži utjecaj političkih tijela na opstruiranje istraga, slabosti zakonskog i institucionalnog okvira borbe protiv korupcije i propusti u sigurnosnom i pravosudnom sustavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:15