ZAKUHAVAJU SE SPLETKE

HDZ u panici: Milinović ima ambiciju da bude šef stranke

Bianca Matković je opasna jer može ugroziti HDZ-ovu većinu u Saboru, a u stranci je se boje jer je ‘prebliska sa Sanaderom’
Zagreb, 181110.Ministarstvo zdravstva, ministar Darko Milinovic odrzao je press konferenciju povodom clanka objavljenog u Vecernjem listu koji ga tereti da je i on sudjelovao u aferi s Fimi medijom i drugim malverzacijama s novcem HDZ-a."Da znam da je Sanader ukrao i 100 kuna, prijavio bih ga" - rekao je Milinovic i odbacio sve optuzbe iz VL-a. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - HDZ se ponaša kao da je već izgubio izbore. To nije dobro - komentirao je ovih dana jedan visokopozicionirani član te stranke aludirajući na sve češće sukobe u vrhu HDZ-a, ali i niz afera kojima se ne vidi kraja.

Posljednja u nizu dotaknula je i ministra zdravstva Darka Milinovića čije se ime do sada nije spominjalo ni u jednoj od aktualnih istraga. No, prije dva dana prozvan je u medijima da je, uz Biancu Matković, još jedan od HDZ-ovaca koji je primao novac iz stranačkog “crnog fonda”. I dok dio HDZ-ovaca uopće nije iznenađen otvaranjem nove afere, drugi dio tvrdi kako je priča oko Milinovića čudna jer “nikada nije bio dio te ekipe”.

Panika zbog intervjua

- Vjerujem da se Milinović svojim istupima u javnosti zamjerio nekima u stranci, te da se te informacije nisu pojavile slučajno, i to upravo sada - kaže jedan dužnosnik HDZ-a. Ali, ističe, ne treba miješati Biancu Matković i Milinovića. U priči su se našli zajedno jer oboje predstavljaju svojevrsnu prijetnju za HDZ, svatko na svoj način. Moguće je i da je riječ o osveti njihovih stranačkih kolega. Ministar zdravstva, naime, zamjerio se HDZ-ovcima svojim nedavnim intervjuom i to, kako kažu u stranci, zbog dvije stvari:

- Milinović je u tom intervjuu praktički najavio da će HDZ izgubiti izbore, te je pokazao ambiciju da on bude novi šef stranke - tvrdi jedan od Milinovićevih stranačkih kolega dodajući kako mu to “nije trebalo”. Te ministrove izjave izazvale su prilično nezadovoljstvo u vrhu stranke, ali i dosta panike.

Naime, Milinović je jedini, uz ministra Božidara Kalmetu, koji ima dovoljnu jaku stranačku bazu i podršku da preuzme šefovanje HDZ-om.

Bianca Matković je u nemilosti HDZ-ovaca jer su uvjereni kako bi njen dolazak u Sabor mogao ugroziti njihovu većinu, budući da je ona oduvijek slovila kao osoba bliska bivšem premijeru.

Maknuta iz Vlade

Iako Matković, navodno, ne namjerava napuštati HDZ, u stranci joj očito previše ne vjeruju.

A upravo zbog tog nepovjerenja koje je prema njoj gajila premijerka Kosor i prijateljstva sa Sanaderom Matković je svojedobno bila maknuta iz Vlade.

‘Nisam uzimao novac, tek malo kad bih išao na put’

Sam ministar zdravstva Darko Milinović demantirao je da je primao ikakav novac iz stranačkih “crnih fondova”.

- Iz HDZ-a ni jedna kuna nije završila u džepu ministra Milinovića, osim nekoliko putnih naloga od tisuću do dvije tisuće kuna. Otkad sam na čelu Ministarstva, a riječ je o tri godine, nikada ovo ministarstvo nije imalo nikakve ugovorne odnose s PR agencijama koje se spominju u aferama. Ne znam je li novac iz Fimi-Medije dolazio u HDZ, a ne znam ni za navodne crne fondove. Da sam znao, prijavio bih! Da znam da je Ivo Sanader ukrao sto kuna, prijavio bih ga - rekao je Milinović na konferenciji za novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:46