OTVORENI RAT

HDZ uzvratio Milanoviću: ‘Bezobrazne laži i obmane, neka objasi zašto je potajno odveo Dodika na Hvar!‘

‘On koji druge proziva za “porobljavanje države” sam se razotkrio kako krši sigurnosne protokole i ugrožava nacionalnu sigurnost države‘, rekao je HDZ

Plenković i Milanović

 Josko Ponos/Cropix/Cropix

Nakon što je Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u četvrtak ustvrdio da je dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar odrađen u skladu s procedurom te da je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković "bezobrazno manipulirao" kada je rekao da nije znao da će Dodik doći u Hrvatsku, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je na svom službenom Facebook profilu reakciju na priopćenje Ureda predsjednika.

- Bezobraznim lažima Milanović prikriva vlastitu sramotu s dovođenjem Dodika na Hvar mimo procedure! - stoji na početku reakcije HDZ-a.

- Umjesto da javnosti objasni zašto je potajno, kriomice i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo predsjednika RS Milorada Dodika, Milanović nastavlja seriju bezobraznih laži i obmana - rekao je HDZ.

- Predsjednik koji je prije tri tjedna održao dramatičnu i izvanrednu blesimetar-poslanicu, a da nitko nije shvatio zbog čega, pa je sazvao i izvanrednu sjednicu Sabora i potom helikopterom pobjegao na Hvar, sada je ulovljen kako potajno, bez obavijesti medijima i javnosti, organizira i dogovara dolazak Milorada Dodika na Hvar, i to helikopterom MUP-a Srbije - dodao je HDZ.

- On koji druge proziva za “porobljavanje države” sam se razotkrio kako krši sigurnosne protokole i ugrožava nacionalnu sigurnost države čiji je predsjednik. Očito je naviknut još iz svojih dana u Banskim dvorima da MUP i druge institucije postupaju kao servis premijera - ustvrdio je HDZ.

- Slušali smo brojne izjave iz oporbe o tome da “treba usuglašavati vanjsku politiku s predsjednikom Republike”. No Milanović, po njima, to očito nije dužan. Potpuni muk kada dovodi Dodika bez najave i konzultacija. Očekujemo stoga hitnu inicijativu oporbe da se sazove izvanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi kako je netko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku - rekao je HDZ.

- S obzirom na to da svjedočimo Milanovićevom očajničkom gnjevu i bijesu zbog kraja štrajka u pravosuđu slijedom dogovora Vlade i sindikata, možda će izvanredna sjednica biti prigoda da se analizira i njegovo ponašanje kao premijera koji je išao uvoditi radne obveze i smanjivati plaće štrajkašima. Pritom je plaća, primjerice, sudske zapisničarke, u mandatu Milanovićeve Vlade rasla za 2€, dok u mandatu naše Vlade, (srpanj 2023.) raste za više od 400€ - dodao je HDZ.

- Stoga, kao i u svemu, zaslijepljen vlastitim kompleksima, Milanović bezobzirno laže - zaključio je HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:27