ESTRADA U SLUŽBI

Hebrang i Bandić jedini bez zvijezda

U HDZ-u još nisu angažirali pjevače, a iz Bandićeva stožera poručuju da ih više zanimaju radnici i seljaci
 Damir Glibušić/CROPIX

ZAGREB - Kako se predsjednička kampanja zahuktava, sve više kandidata posegnulo je za podrškom osoba iz javnog života u nadi da bi im i oni mogli osigurati koji glas više na izborima.

Podrška zbog prijateljstva

Najviše poznatih osoba oko sebe zasad su sakupili Ivo Josipović i Dragan Primorac. Uz Josipovića su stali uglavnom pjevači i to, kako kažu, ne zbog novca nego zbog uvjerenja. Sveučilišnog profesora, glazbenika, kompozitora i pedagoga podržat će najraznolikiji glazbenici: od Gorana Bareta, TBF-a, Martine Tomčić, Sandre Bagarić, Damira Urbana, Tamare Obrovac, Matije Dedića, Vinka Coce, Rajka Dujmića, Huseina Hasanefendića Husa…

Kandidaturu Dragana Primorca podržavaju Tereza Kesovija, Anica Kovač, Ivana i Marija Husar, Nikolaj Pešalov, Franjo Arapović te Ivan Mikulić koji je proteklih godina svoju podršku davao HDZ-u, no sad se predomislio i odlučio potporu dati prijatelju.

- I ja sam uz gospodina Primorca stao iz prijateljstva, na predstavljanju njegove kandidature pročitao sam pjesmu, a koliko god mi to poslovne obaveze budu omogućavale, nastojat ću mu i dalje pomagati na svoj način - kaže glumac Vedran Mlikota.

Nadan Vidošević uz Niku Pulića koji će se, obećava, truditi da njegov kandidat na sva odredišta stigne sigurno i na vrijeme, prednost je dao glumcima. U njegovom stožeru bit će Vid Balog, Ivica Zadro, Igor Mešin i Davor Dretar Drele, koji je, objašnjava, na to pristao prvenstveno zato što se slaže s Vidoševićevim političkim promišljanjima.

Pjevač za pjevačicu

U HDZ-u tvrde da zasad nisu angažirali pjevače, a iz stožera Milana Bandića poručuju da ih više od celebrityja zanimaju radnici i seljaci. Međutim, pročula se priča kako su Bandićevi ljudi otpočeli pregovore s 'Prljavim kazalištem'.

Premda za to nema potvrde, u estradnim se kuloarima špekulira da bi Severina Vučković mogla zapjevati u predsjedničkoj kampanji Vesne Pusić. A ako Alka Vuica je najavila je da će u njenoj kampanji besplatno zapjevati njezin dugogodišnji prijatelj Halid Bešlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:50