KONTRA PANTOVČAKA

Hebrang: Josipovićeva politika kriva je za Purdu. Kosor ga je izbavila iz zatvora

HDZ smatra da je Josipovićeva politika prema Srbiji odgovorna za 'slučaj Purda, a najavljuje i tužbe protiv Radničke borbe i Radimira Čačića.
 Goran Mehkek/CROPIX

'Politički su nekorektna tumačenja da je politika pomirenja predsjednika Ive Josipovića dovela do puštanja Tihomira Purde. Upravo je ta politika kriva za ono što se dogodilo Purdi', izjavio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang.

'Politika pomirenja je trebala zahtijevati ukidanje svih optužnica temeljenih na izjavama u srbijanskim logorima i potpisima koji su iskazani pod mučenjem. To nije učinio predsjednik Josipović i to je ono što mu zamjeram, jer da je to učinio onda se ovo ne bi događalo. To bi bila politika pomirenja, a ovako je politika metanja pod tepih', rekao je Hebrang na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknuo je i da Vladi i premijerki Jadranki Kosor treba zahvaliti što je Purda u pritvoru ostao dva, a ne šest mjeseci, a 'o čemu svjedoči i jučerašnja Purdina zahvala Vladi'.

Osim toga, Hebrang smatra čelnike SDP-a i HNS-a odgovornima za govor mržnje i klevete koje izazivaju i negativne reakcije u društvu, primjer čega je, kaže, i zalijevanje crvenom bojom HDZ-ovih prostorija u Zagrebu i Karlovcu.

'Odgovornost za to preuzela je ekstremna ljevica pod nazivom Radnička borba, očito ohrabrena ovakvim teškim optužbama, klevetama i neistinama', rekao je Hebrang na konferenciji za novinare u Saboru, najavivši da će HDZ protiv te organizacije podnijeti kaznenu prijavu.

Komentirajući poruke Radničke borbe da su HDZ-ove prostorije zalili bojom jer su plaćene novcem koji je ta stranka ukrala od građana, Hebrang je odgovorio da je HDZ stranka časnih ljudi koja se odrekla 'kukolja'.

Najavio je i tužbu protiv Radimira Čačića, zbog njegove izjave o Vladi kao o 'brodu luđaka', što je Hebrang ocijenio klevetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:02