TRZAVICE UNUTAR HDZ-a

Hebrang prozvao Kosor: I za dobar i za loš rezultat uvijek je najodgovorniji čelnik stranke

'Poraz može biti stimulativan, ako se iz njega izvuku dobri zaključci', vjeruje Andrija Hebrang
 DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

I za dobar i za loš rezultat uvijek je najodgovorniji čenik stranke - izjavio je Andrija Hebrang , koji smatra kako je sada potrebno provesti analizu i korigirati što se može. Njegova izjava pokazuje kako krivnju za neuspjeh na izborima prebacuje na Jadranku Kosor .

- Poraz može biti stimulativan, ako se iz njega izvuku dobri zaključci - dodaje, ali i otkriva kako korijene problema nalazi još u predsjedničkim izborima. Tada su se tri stranačka ministra borila za istu poziciju.

- Razlog tome je očito bio da se to mjesto prepusti ljevici. To je bio prvi korak - uvjeren je Hebrnag, koji nije tu stao na nabrajanju grešaka.

- Je li trebalo održati unutarstranačke izbore? Ja sam ih u to vrijeme tražio i zagovarao... Mogli smo otvorenije stati u zaštitu Vesne Bosanac kada su protiv nje stizale optužnice iz Srbije - objašnjava. Uvjeren je kako HDZ ima potrebu za demokratizacijom.

- To je poremećeno onim našim zadnjim Saborom koji je bio izborni, a zapravo je bio izvještajni. Pametna stranka izvlači pametne pouke - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:44