OBJAVA IZ MORH-a

Helikopteri Kiowa Warrior ponovno u operativnoj uporabi, nastavlja se s obučnim i letačkim aktivnostima

Helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vraćaju se u operativnu uporabu i nastavlja se s obučnim i letačkim aktivnostima
 Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Nakon provedenih pregleda helikoptera Kiowa Warrior OH-58D i činjenice kako je utvrđena njihova tehnička ispravnost za letenje te slijednog prijedloga zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj donio je odluku da se helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vrate u operativnu uporabu te da se nastavi s obučnim i letačkim aktivnostima.

Naime, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provelo je detaljne tehničke preglede operativno raspoloživih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, u okviru kojih je u skladu s uputstvima proizvođača, provedeno pokretanje motora i proba helikoptera na zemlji bez polijetanja i letenja. Nakon provedenih pregleda i analize informacija utvrđena je njihova tehnička ispravnost za letenje.

Zaključno, ističemo kako je istraga o padu helikoptera OH-58D Kiowa Warrior reg. oznake 327 koju vodi Povjerenstvo za istraživanje nesreće vojnog zrakoplova još uvijek u tijeku, s ciljem potpune rekonstrukcije leta i konačnog utvrđivanja uzroka pada helikoptera, javljaju iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 06:42