SANACIJA KVAROVA

HEP: Bez struje još 2400 korisnika na području Slavonije, čeka se potpuna uspostava napajanja

Istaknuli su da je do danas u 12 sati, najvećem broju korisnika na pogođenim područjima u Slavoniji vraćena redovna opskrba
 

 Božidar Vukičević/Cropix

Hrvatska elektroprivreda (HEP) izvijestila je da je trenutno na području Slavonije bez struje oko 2400 korisnika, a ne bude li novih vremenskih nepogoda potpunu uspostavu napajanja očekuju u srijedu.

HEP je precizirao da je bez struje trenutno 1500 korisnika na području Slavonskog Broda i Novske, oko 550 na području Vinkovaca, Vukovara i Županje te oko 350 na području Kutine, Pakraca i Lipika.

"Ne bude li novih vremenskih nepogoda, potpuna uspostava napajanja za korisnike na pogođenim područjima očekuje se tijekom sutrašnjeg dana", priopćila je u utorak nacionalna elektroenergetska kompanija.

Istaknuli su da je do danas u 12 sati, najvećem broju korisnika na pogođenim područjima u Slavoniji vraćena redovna opskrba.

U Slavoniji je u ponedjeljak bez struje bilo oko 4700 korisnika, te je tada, u odnosu na nedjelju njihov broj smanjen za četvrtinu.

U sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano je više od 500 radnika HEP ODS-a (Operator distribucijskog sustava).

Njima se, temeljem zaključaka sastanka s predsjednikom Vlade kojemu je prisustvovao i predsjednik Uprave HEP-a, pridružilo i 20 dodatnih ekipa iz distribucijskih područja na kojima su uspješno otklonjeni kvarovi te ostalih dijelova Hrvatske.

HEP ODS je pogođenim županijama na raspolaganje stavio sve raspoložive agregate za proizvodnju električne energije.

Procjenjuju da je šteta na elektroenergetskim objektima i mreži velika.

Procijenjeni trošak nužne sanacije, potrebne kako bi korisnici što prije dobili električnu energiju iznosi oko 21 milijun eura, a očekuje se da će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:01