NASTAVLJAJU SE RADOVI

HEP kreće dalje, a stanari Kupske u strahu: Opet će nam se urušiti

Trauma: Stanari iz Kupske nikad neće zaboraviti kako su bježali iz svojih domova

Stanari potonule Kupske ulice danas su se, većinom, vratili normalnom životu. Cesta je asfaltirana, duboka jama djelomično zatrpana, a jedina urušena kuća na broju 9 potpuno je obnovljena. Ipak, dan kad su zbog urušavanja panično bježali iz svojih kuća nikada neće zaboraviti, a visoka ih plava ograda, iza koje je gradilište, svakodnevno podsjeća na tu katastrofu.

Šok i nevjerica

Vijest o nastavku radova svi su susjedi primili sa šokom i nevjericom. Neupućeni u detalje i razočarani, današnji dan proveli su zatvoreni u kućama, ne želeći razgovarati s novinarima. Mlađa gospođa koja se nije htjela predstaviti, inače stanarka obiteljske prizemnice s visokim prizemljem - koja je 2007. doslovce propala u ponor gradilišta - kroz prozor nam je rekla kako strahuje da će sve ponovno proživjeti.

Godine straha

- Kuća je godinu dana užasno pucala i onda se urušila. Ne možemo biti hladnokrvni, emocije nam se bude same od sebe. Ali, nadam se da će se ovaj put dobro pripremiti da se katastrofa ne ponovi - rekla je, odbijajući razgovarati o sanaciji kuće, trošku radova i odšteti.

Ni stanar kuće u Kupskoj 7, koji se u dvorištu odmarao u hladovini, kao ni suvlasnica kuće do obnovljene prizemnice jučer nisu bili raspoloženi za razgovor ponavljajući da više nemaju povjerenja ni u koga.

- Prošle su skoro tri godine. Hvala novinarima koji su pratili sve što se zbivalo, ali ne želim davati izjave. U vijestima sam čula da se gradnja podzemne garaže i poslovne zgrade nastavlja za nekoliko dana. Nas nitko ni o čemu nije obavijestio. Još smo na sudu i ne bih htjela razgovarati o tome. Nismo obnovili kuću, pukotine su još vidljive, pogledajte na vanjskoj fasadi, na stropovima prostorija, u jednoj sobi pukotina je dugačka desetak centimetara. Toliko sam razočarana da više nikome ne vjerujem - rekla je stanarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:20